arrow_drop_up arrow_drop_down

Voorlichtster Arian Spaargaren

Mijn naam is Arian Spaargaren. Als dansdocent geeft niets mij meer energie dan het geven van workshops aan mensen die nog nooit gedanst hebben. Mijn motto is “Als jij het niet snapt, heb ik het niet goed uitgelegd”. Mensen prikkelen om nieuwe dingen te leren die misschien ver van je af staan, vind ik altijd een heerlijke uitdaging.

 

Maar elke maand lag ik tijdens mijn menstruatie 4 dagen op bed met vreselijke migraine, waardoor ik weinig energie had. Maar ja, het is mijn werk, ik heb ook nog een gezin en natuurlijk ging ik met veel liefde door met werken en zorgen… Toen viel ik in een gat, een burn-out. Mijn schuldgevoel over het feit dat ik 4 dagen van de maand “on-nuttig” zou zijn voor de maatschappij omdat ik op bed lag, maakte dat ik niet goed uit die burn-out op kon krabbelen om weer aan het werk te gaan.

 

Mannen en vrouwen zijn wel gelijkwaardig, maar niet hetzelfde. Toch hebben ze gelijke rechten en plichten op zowel de werkvloer als op school en dat kan in het geval van een heftige menstruatie, tot problemen leiden. Welke dat zijn, vertel ik graag tijdens mijn werk als menstruatievoorlichter.

We kunnen er samen voor zorgen dat alle partijen meer begrip voor elkaar krijgen, zodat er een prettiger school of werkplek kan ontstaan.

Zelf ervaren of meer informatie?

Je kunt het een man 100 keer vertellen, maar pas wanneer hij het zelf ervaart, kan hij het pas echt begrijpen. Voor de regio Noord-Holland kun je mij boeken voor de menstruatie challenge, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten.  
Wij gebruiken cookies