Ben je klaar om samen met ons en andere vrouwen, meer grip te krijgen op je cyclus?


Na deze challenge ervaar jij meer rust, balans en energie gedurende jouw gehele menstruatiecyclus 

Meld je nu aan voor de challenge van januari 2022

Meld je hier aan


Veel vrouwen vinden het normaal dat ze menstruatieklachten hebben. 84% van de vrouwen ervaart dit dan ook en de klachten variëren enorm. Van hoofdpijn, buikpijn, emotioneel, chagrijnig en meer. Het wordt al snel weggewuifd onder het mom 'het hoort er nou eenmaal bij' maar is dat wel zo?


Wij geloven van niet. En dat hebben we inmiddels zelfs bewezen. Je kunt heel goed een menstruatie hebben zonder klachten maar ook minder ups en downs hebben tijdens de rest van de maand.

This is the day you will remember

Als ik terugdenk aan al die jaren dat ik elke maand weer opkeek tegen de naderende menstruatie, kan ik mij nu niet meer voorstellen hoe ik heb kunnen denken dat al mijn klachten er 'gewoon' bij hoorden.


De week voor mijn menstruatie was ik niet te genieten en in de week zelf vloeide ik 7-8 dagen. Ik verging van de buikkramp en mijn energie daalde tot een punt dat alles een opgave leek. Herkenbaar?


Met een paar eenvoudige stappen heb ik meer grip gekregen op mijn cyclus. Nu vloei ik nog maar 1,5 dag en voel ik me vele malen relaxter, energieker en gelukkiger. Wil jij weten welke stappen ik en met mij al duizenden andere vrouwen gedaan hebben? Lees dan zeker verder.

Lees verder

De overtuiging dat menstruatieklachten er 'gewoon' bijhoren, mag je vanaf nu helemaal loslaten. Het is een hardnekkige mythe, meer niet.

84% van de vrouwen ervaart klachten tijdens haar cyclus

Als 84% van de vrouwen tijdens hun cyclus klachten ervaren, dan horen klachten er toch gewoon bij? We zijn het normaal gaan vinden dat vrouwen maandelijks pijn hebben, vermoeit zijn, zich lastiger kunnen concentreren, hoofdpijn hebben en humeurschommelingen ervaren. 


Jouw lichaam communiceert met jou. Alle bovengenoemde symptomen zijn een seintje van je lichaam dat er iets niet helemaal in orde is. Wanneer je dit negeert, zal je lichaam steeds harder gaan gillen. 


Blijf jij rondlopen met kiespijn? Nee natuurlijk niet. Maar waarom dan wel met menstruatieklachten. Menstruatieklachten zijn vervelend maar gelukkig is er iets aan te doen!

Lees meer

"Ik heb alles al geprobeerd"

Veel vrouwen tobben al jaren met hun cyclus en/of menstruatieklachten. Ze hebben al van alles gedaan om van hun klachten af te komen. 


 • Hormonale anticonceptie
 • Kruidenthee
 • Bezoek (huis)arts
 • Letten op eten
 • Pijnstillers
 • Oliën
 • Spiralen
 • Rituelen
 • Therapie
 • Operaties
 • Enz.

Maar hoe komt het dan dat jij nog steeds maandelijks klachten ervaart?

Er is een manier die nog maar weinig vrouwen ontdekt hebben. En die manier ga je tijdens de 'Grip op je cyclus challenge' leren.

Lees meer

Het leuke is; zodra ik mijzelf inschreef voor de challenge ging ik  al bewuster naar mijn lichaam luisteren.

Dus nog voordat de challenge werkelijk van start gaat heeft het al effect.

Zodra de informatie van Anke en Peter daar dan bij kwam, vielen er puzzelstukjes op hun plaats maar kreeg ik ook nieuwe inzichten. Daarnaast weet ik nu wat normaal is tijdens mijn cyclus en wat niet.

In een maand valt niet alles tot in detail te behandelen, maar ik durf te zeggen dat ik handvatten heb gekregen waar ik de rest van mijn leven profijt van ga hebben (en mijn directe omgeving dus ook ;)).

Gwen

Meer kennis over jouw GEHELE cyclus gaat heel veel verschil maken.


Samen met de kennis van andere vrouwen kom je echt verder.

Tijdens de grip op je cyclus challenge nemen we 3 belangrijke stappen

Kennis vergroten

Grip krijgen

In actie komen

Het resultaat na deze challenge

 • Weet jij waarom jouw cyclus verloopt zoals hij verloopt
 • Weet jij wat de oorzaken van jouw eventuele menstruatieklachten zijn
 • Weet jij welke stappen je kunt zetten om eventuele klachten te verhelpen
 • Is jouw kennis over de gehele menstruatiecyclus up to date
 • Weet jij hoe je meer grip op jouw hormoonhuishouding kunt krijgen
 • Weet je hoeveel impact jouw mindset heeft en hoe je deze kunt verbeteren
 • Heb jij een een doordacht plan waardoor jij direct meer grip op jouw cyclus, hormonen en menstruatieklachten hebt


Ja ik doe mee

Sanne

Heel fijn programma

'Ik vond het een fijn programma waarbij ik heb leren reflecteren op mijn gedachten rondom de menstruatie. Ik heb hierdoor waardevolle gesprekken gevoerd met mijn partner en we zijn dichter bij elkaar gekomen. Het is een opstapje met handvaten om je eigen menstruatie in te gaan richten en inderdaad wat meer grip te krijgen!' 

"Ik dacht dat ik al veel van mijn cyclus af wist. Dat viel dus vies tegen."

Grip op je cyclus krijgen

Er zijn veel aspecten tijdens jouw cyclus waar jij direct of indirect invloed op uit kunt oefenen. Denk hierbij aan rust, werkzaamheden, stress en conditioneringen.


Grip krijg je door je bewust te worden van:


 • Wat jouw wensen en behoeftes zijn
 • Welke invloed stress op jouw hele systeem heeft
 • Hoe jouw leven eruit ziet in de ideale situatie (Hoe dit te realiseren komt later)
 • Welke voeding goed voor je is
 • De invloed van jouw hormoonhuishouding 
 • Hoe belangrijk het bewaken van Jouw eigen grenzen is
 
lees meer
Ja ik doe mee


Als gezondheidswetenschapper heb ik geleerd welke hormonen er tijdens welke fase van de menstruatiecyclus een rol spelen, de theorie dus. Wat ik in mijn opleiding niet heb geleerd is hoe deze veranderingen in hormoonspiegels gedurende de maand effect hebben op je gedrag, gemoedstoestand, lichamelijke klachten, sportprestaties, energie en zelfs op je communicatie en het kunnen nemen van beslissingen. Ofwel wat in de praktijk de uitwerkingen zijn van deze hormonen. In dit grip op je cyclus programma heb ik dit allemaal wel geleerd en heb ik inzichten gekregen in hoe de theorie aan de praktijk gekoppeld is. Ook heb ik geleerd hoe je daar op een slimme manier mee om kunt gaan gedurende de cyclus. Het mooie aan dit programma vind ik dat het niet alleen op jezelf gericht is, maar dat er ook gekeken wordt naar hoe je daar de mensen om je heen bij kunt betrekken.
Eveline

Wat krijg je als je vandaag aan de slag gaat

Het programma duurt 4 weken en wordt online in een besloten Facebook groep gegeven.


Let op! Het programma start op 3 januari 2022. Het kan dus zijn dat je nog even moet wachten. Tijdens het wachten hoef jij je niet te vervelen omdat we al veel voor je klaar hebben staan waarmee je direct aan de gang kunt.


Jij ontvangt:


 • Direct (binnen 24 uur) toegang tot de besloten Facebook groep
 • 8 video's (2 x 15/20 minuten per week vanaf 3 januari 2022)
 • 5 live Q & A groepssessies
 • Handige tools en hulpmiddelen
 • Antwoord op al jouw persoonlijke vragen
 • Onbeperkt toegang tot de Facebook groep zodat je ook na de challenge nog steeds alle informatie terug kunt vinden
 • Bonus 1. Het e-book: Menstruatie de grote ontkenning twv. €9,99
 • Bonus 2. Het e-book: Cyclus geheimen twv. €9,99
 • Bonus 3. Een extra video over 30 vormen van hormoonvrije anticonceptie 
 • Bonus 4. Extra live Zoom call over hormonen, stress en gezondheid op celniveau 
 • Bonus 5. Persoonlijk advies gericht op jouw specifieke klachten
Ja ik doe mee

Ik ben Barbra Oliemans (35) Ik ken Anke en Peter van hun Boek: “Men-Struatie, de grote ontkenning” die ik via een vriendin aangeraden kreeg. Via een gratis seminar van Anke hoorde ik van de Challenge, en dat leek me wel wat voor mij. Ik was inmiddels op het punt dat ik angstig werd voor elke Menstruatie omdat deze erg pijnlijk en oncomfortabel was en steeds erger leek te worden.

Als persoon ben ik erg ‘Holistisch’ geïnteresseerd en geloof heilig in dat klachten een functie hebben en “pijnstillers/medicatie” dus niet de “oplossing” is maar dat ik dat ‘dieper moest gaan aanpakken. Ook al maken we onszelf nog zoveel wijs dat ‘pijn’ er nou eenmaal bij hoort, elke maand dubbelslaan van de pijn, diarree, en soms zelfs tot overgeven aan toe, leek mij niet meer “normaal”.
Ik had via kennissen en internet al best wat informatie ingewonnen en dingen uitgeprobeerd waaronder oefeningen (yoga), supplementen en meditatie.
De Challenge met het vriendelijke prijskaartje sloot dus wel aan bij mijn eerdere pogingen.  

 

Ik heb erg veel gehad aan de Challenge. Het voelde dat deze Challenge al mijn stukjes informatie die ik al had, een kloppend en werkbaar geheel maakte.
De Challenge geeft je in een fijne volgorde en “hapklare brokjes” een plan om d.m.v. informatie, opdrachten en bewustwording inderdaad “Grip te krijgen op je Cyclus”.

Daarbij heb ik het als heel ondersteunend en waardevol ervaren om dingen te kunnen delen in de gesloten facebook groep. Delen maakt dat je je niet alleen voelt, of het idee hebt dat alleen jij problemen met je cyclus ervaart.  


Ga er vanuit dat je op weerstand stuit. Want ik kan je vertellen, de negatieve zienswijze/overtuigingen die we als vrouwen door de jaren heen hebben vergaard over onze cyclus zitten soms diep en vast. Je zal soms echt even moeten wrikken om ze los(ser) te krijgen. Het kan zijn dat sommige opdrachten gevoelsmatig mogelijk minder bij je aansluiten waardoor je ze misschien uit gaat stellen. Ik raad je aan om ze toch te doen. Het kan verrassende inzichten opleveren, en uitkomsten bieden die je zelf niet had kunnen voorzien.  

 

Ik vond het een bijzondere reis deze Challenge. Met zeer veel inzichten en onverwachte momenten en emoties. Bedenk je, het is het begin. Je krijgt een zetje, een fundering, waarop je zelf daarna kunt doorbouwen.  

 

Bedankt voor de ervaring Anke en Peter! 
Barbra Oliemans
€ 129,-
€ 97,-

Alles wat je nodig hebt om grip op jouw cyclus te krijgen

Je ontvang:


 • Direct (binnen 24 uur) toegang tot de besloten Facebook groep
 • 8 video's (2 van 15/20 minuten per week vanaf 3 januari 2022)
 • 5 live Q & A groepssessies 
 • Handige tools en hulpmiddelen
 • Antwoord op al jouw persoonlijke vragen
 • Onbeperkt toegang tot de Facebook groep zodat je ook na de challenge nog steeds alle informatie terug kunt vinden
 • Bonus 1. Het e-book: Menstruatie de grote ontkenning t.w.v. €9,99
 • Bonus 2. Het e-book: Cyclus geheimen t.w.v. €9,99
 • Bonus 3. Een extra video over 30 vormen van hormoonvrije anticonceptie
 • Bonus 4. Extra live Zoom call over hormonen, stress en gezondheid op celniveau 
 • Bonus 5. Persoonlijk advies gericht op jouw specifieke klachten
 • Eerst meer informatie? Volg dan ons gratis webinar

  Frederique
  Dit boek en de methode zijn zoveel meer dan alleen een boek over menstruatie en rust nemen. Met iedere bladzijde kwam er meer herkenning over mijn hele vrouw-zijn, hoe ik in mijn relatie sta (hoe ik reageer op hem, hij op mij), hoe mijn verleden en pijn triggers mij en mijn man en onze manier van communiceren beïnvloeden etc.
  Jacolien
  Na jaren van een problematische menstruatie heeft mijn vriend in eerste instantie het menstruatie boek bij jullie besteld. Wat gaf dat een inzichten voor mij en hem. Hierna het programma bij haar gevolgd en mijn menstruatieklachten werden gelijk anders doordat ik meer mijn rust nam, mijzelf tijd gunde om 'ongesteld' te zijn en als kers op de taart mogen we ook een kleine ontvangen, terwijl dit in de eerste instantie ook niet vanzelf ging. Erg blij dat jullie je kennis zo open en eerlijk delen, ga zo door!
  Marian
  Al jaren had ik last van PMDD. 2 maanden nadat ik samen met mijn man een workshop had gevolgd van het Menstruatie voorlichtingsinstituut, heb ik mijn leven terug. De hoop hierop was ik al lang kwijt geraakt. Geen arts kon mij helpen. De programma's zijn daarom echt een aanrader. 

  De volgende challenge start op 3 januari 2022

  00
  dagen
  00
  uren
  00
  minuten
  00
  seconden
  Count me in

  Natuurlijk was ook ik kritisch. Maar wat een bewustwordingsproces was dit. In één woord ge-wel-dig. Meer kennis en begrip over mijn cyclus en meer ondersteuning van mijn partner. Deze challenge heeft zoveel meer gegeven als ik verwacht had. Wil jij meer grip op jouw cyclus? Dan is dit een no-brainer. 

  Esmé
  € 129,-
  € 97,-

  Alles wat je nodig hebt om grip op jouw cyclus te krijgen

  Je ontvang:


 • Direct (binnen 24 uur) toegang tot de besloten Facebook groep
 • 8 video's (2 van 15/20 minuten per week vanaf 3 januari 2022)
 • 5 live Q & A groepssessies 
 • Handige tools en hulpmiddelen
 • Antwoord op al jouw persoonlijke vragen
 • Onbeperkt toegang tot de Facebook groep zodat je ook na de challenge nog steeds alle informatie terug kunt vinden
 • Bonus 1. Het e-book: Menstruatie de grote ontkenning t.w.v. €9,99
 • Bonus 2. Het e-book: Cyclus geheimen t.w.v. €9,99
 • Bonus 3. Een extra video over 30 vormen van hormoonvrije anticonceptie
 • Bonus 4. Extra live Zoom call over hormonen, stress en gezondheid op celniveau 
 • Bonus 5. Persoonlijk advies gericht op jouw specifieke klachten
 • Eerst meer informatie? Volg dan ons gratis webinar

  Waardevolle inzichten opgedaan rondom het vrouwelijk lichaam, (onbewuste) druk die er is vanuit de maatschappij  en praktische handvatten hoe 'grip' te krijgen op jezelf en je eigen cyclus. Blij dat ik heb meegedaan en goed om weer bewust met jezelf aan de slag te gaan/een pas op de plaats te maken!

  Rachel
  1 oktober begonnen met de grip cyclus challenge ben erin gestapt en niet wetende wat er te verwachten was. Ik ben erin gestapt omdat mijn menstruatie altijd heel heftig is en ik wilde daar iets aan doen. De groep was echt hartelijk en vriendelijk. Ik ben zoveel meer te weten gekomen over mij eigen cyclus.

  Mijn menstruatie is laats geweest en voor het eerst heb ik geen klachten gehad.

  Dank je wel anke en peter voor deze ervaring .

  Lucy
  Voor mij was de Challenge een behoorlijke confronterende Eye opener. Mijn leven lang heb ik al last van extreme vermoeidheid en altijd ging ik maar door omdat mijn omgeving dit normaal leek te vinden. Vaak kreeg ik de opmerking te horen van kom op je bent nog een jonge meid... Als je dit maar vaak genoeg hoort ga je er vanaf naar leven. Naja, leven is het dan niet meer. Het wordt dan meer overleven. Sinds een paar jaar ben ik bezig met het echt proberen te luisteren naar mijn eigen lijf en deze challenge was echt even een stok achter de deur om mezelf toch echt soms over te geven aan mijn vermoeidheid op mijn slechtste dagen in mijn cyclus. Theorie en praktijk zijn twee verschillende dingen en zitten nog lang niet op een lijn maar met deze challenge werd ik weer opnieuw uitgedaagd om nog eens extra kritisch naar mijn eigen grenzen en mijn energiebalans te kijken! Weer een stap in de goede richting gezet dus. 
  Martine

  Ons instituut is onder andere bekent van:

  arrow_drop_up arrow_drop_down