arrow_drop_up arrow_drop_down

Voorlichtster Ingrid Nieborg

Mijn naam is Ingrid Nieborg. Na mijn studie Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Rijks Universiteit in mijn geboortestad Groningen raakte ik verzeild in allerlei banen en werk…. en endometriose. Sinds 2009 werk ik als portretfotograaf. Ik fotografeer met name kinderen en gezinnen. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden, zodat ik beter mijn eigen tijd kon gaan indelen en geen verantwoording meer af hoefde te leggen aan een werkgever omtrent mijn ziekteverzuim door endometriose.

Zelf heb ik geen kinderen. Mede doordat, zoals ik al eerder noemde, bij mij op mijn 29-ste de diagnose endometriose werd gesteld.

In mijn werk als menstruatie voorlichtster heb ik de missie op mij genomen om meer bekendheid te geven aan wat endometriose nou eigenlijk is en hoe om te gaan met pijnlijke menstruaties vanaf een jonge leeftijd. Graag zou ik alle jonge meiden, die veel buikpijn ervaren, willen behoeden voor wat mij is overkomen. Maar ook een heel belangrijk aspect vind ik dat we mogen benadrukken dat het iets bijzonders is dat we als vrouw menstrueren en daaromtrent een positiever beeld creëren.

Door deze workshops te geven kunnen we samen taboes doorbreken door de jongens (klasgenoten, broers, vrienden) en de mannen (werkgevers, collega’s, partners) bij onze cyclus te betrekken.

Zelf ervaren of meer informatie?

Je kunt het een man 100 keer vertellen, maar pas wanneer hij het zelf ervaart, kan hij het pas echt begrijpen. Voor de regio Groningen kun je mij boeken voor de menstruatie challenge, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten.  
Wij gebruiken cookies