arrow_drop_up arrow_drop_down

Voorlichtster Klaartje de Leeuw

Mijn naam is Klaartje de Leeuw. Ik ben een bezige bij die vaak op grote hoogten te vinden is. Door mijn hobby sportklimmen sta ik regelmatig voor uitdagingen. Hoe klim ik het meest efficiënt naar boven? En als een route niet meteen lukt, puzzel ik net zo lang tot ik wel de top aan kan tikken. Vol enthousiasme, nieuwsgierig en met kriebels in mijn buik stap ik nieuwe routes in. Ik doe dit nooit alleen, maar altijd met anderen. Samen "puzzelen" is namelijk veel leuker. Het gevoel dat ik ervaar als het lukt, geeft veel bevrediging.

 

Al deze eigenschappen gebruik ik ook in mijn werk als voorlichter menstruatie. Ik zie het als uitdaging op een efficiënte en enthousiaste manier informatie over te brengen. Nieuwsgierig naar reacties van de groep waar ik voor sta en stiekem ook met wat kriebels in mijn buik. Want iedere groep is een soort nieuwe klimroute en bij iedere groep is het soms puzzelen wat de beste aanpak is. Maar juist dat maakt het zo leuk.

Helaas ben ik zelf bekend met het onbegrip rondom menstruatieklachten. Het gevolg hiervan is altijd maar sterk willen zijn om niet "slechter" te presteren dan collega's, heel hard werken om de werkgever niet teleur te stellen en vooral heel erg mijn best doen uit angst voor het onbegrip en afwijzende reacties van collega’s. Begrip van deze klachten en meer kennis hierover zouden mijn werkende leven voor zowel mijzelf als mijn werkgever een stuk aangenamer kunnen maken.

Daarom ben ik zo blij met deze functie. Samen met een team van voorlichters en zorgverleners "puzzel" ik net zolang tot we de top bereiken: "begrip voor menstruatieklachten en deze klachten gaan zien als maatschappelijk probleem". En net zoals bij een klimroute, heeft dit soms wat meer tijd nodig. Maar dat we er komen, dat is één ding dat zeker is!

Door deze workshops te geven kunnen we samen taboes doorbreken door de jongens (klasgenoten, broers, vrienden) en de mannen (werkgevers, collega’s, partners) bij onze cyclus te betrekken.

Zelf ervaren of meer informatie?

Je kunt het een man 100 keer vertellen, maar pas wanneer hij het zelf ervaart, kan hij het pas echt begrijpen. Voor de regio Midden-Brabant kun je mij boeken voor de menstruatie challenge, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten.  
Wij gebruiken cookies