Men-struatie, de GROTE ontkenning!

VIND JIJ DIT NORMAAL?

HET KAN ANDERS!

HOE? Volg de 4 stappen

In vier stappen naar:

Minder klachten, drie keer meer energie en meer begrip voor de menstruatiecyclus

Stap 1

Wordt je bewust van de verschillende fases van jouw menstruatiecyclus.

Hoe? Vul de quiz in zodat je weet waar je op dit moment staat en wat jijzelf weet over jouw menstruatiecyclus.Deze quiz is voor vrouwen en mannen.

Onderzoek toont aan dat de menstruatiecyclus van vrouwen vier verschillende fases kent. Deze fases lijken veel gemeen te hebben met de seizoenen van de natuur. Winter, lente, zomer en herfst (maar dan in vier weken).

Het heeft in de winter en de herfst geen enkele zin om aan het gras te vragen om te groeien. Waarom vragen we dan van vrouwen om de hele menstruatiecyclus op hetzelfde niveau te functioneren dan wel te presteren.

De menstruatiecyclus is er niet voor niets. Vrouwen die hun menstruatiecyclus serieus nemen ervaren:

 • Meer energie
 • Minder klachten
 • Kortere menstruaties
 • Meer begrip van hun omgeving

Dit boek helpt je om meer inzicht te krijgen in jouw menstruatiecyclus

Dit boek is geschreven omdat er iets bij mij geraakt werd. Ik realiseerde mij als man dat ik met een compleet vertekend beeld tegen de menstruatiecyclus van mijn vriendin aankeek. Ik ben op onderzoek gegaan en heb meer dan 1600 vrouwen geïnterviewd. Vervolgens zijn mijn vriendin en ik de maandelijkse cyclus heel anders aan gaan pakken met geweldig positieve gevolgen

KAN HET ANDERS OMGAAN MET DE MENSTRUATIECYCLUS VOOR JOU OOK VOORDELEN HEBBEN?

Stap 2

Lees het boek

In dit boek ga je lezen:

  • Wat andere vrouwen weten en niet weten over hun menstruatiecyclus
  • Hoe jij anders om kunt gaan met de menstruatiecyclus en wat de voordelen hiervan zijn
  • Hoe jij drie keer meer energie krijgt
  • Hoe jij minder menstruatieklachten zult
  • Wat het verschil is tussen de ‘mannelijke’ -en ‘vrouwelijke’ manier van doen is
  • Wat mannen kunnen doen voor hun partner tijdens de menstruatiecyclus
  • Hoe mannen hun ballen terug kunnen vinden
  • Hoe je als vrouw meer vrouwelijk wordt
  • Hoe je de polariteit in jouw relatie verhoogt
  • Hoe jouw seksleven een boost krijgt
  • Waarom verstandige werkgevers vrouwen menstruatieverlof geven
  • Hoe je effectief communiceert in jouw relatie en werksituatie
  • Waarom de pil de castratie van de vrouw is
  • Hoe je zonder anticonceptie niet zwanger wordt

Menstruatie is een natuurlijk proces. Rusten wanneer je maar de helft van je energie over hebt OOK

Stap 3

Ga jouw eigen cyclus bijhouden

Wanneer je weet wanneer het in jouw menstruatiecyclus de beste tijd is om te rusten, actief, passief, naar binnen gekeerd of juist naar buiten gericht te zijn. Wanneer jij en jouw partner weten wanneer je het liefst met rust gelaten wilt worden of juist meer aandacht wilt hebben of nodig hebt. Wanneer je weet wanneer je bepaalde activiteiten wel of beter niet kunt doen, gaan de dingen in het dagelijks leveneen stuk eenvoudiger.

Om inzicht te krijgen in jouw menstruatiecyclus hebben we een handig hulpmiddel voor jou ontwikkeld dat je hieronder kunt downloaden. Daarnaast hebben we een link naar een handige app geplaatst om jou ook digitaal van dienst te kunnen zijn.

men-struatie

Met een goed plan kom je verder dan je denkt

Stap 4

Maak een plan

Op het moment dat je meer inzicht hebt in jouw menstruatiecyclus, kom je er al snel achter dat het onmogelijk lijkt om hier in de praktijk rekening mee te gaan houden. Kinderen, huishouden en werk, lijken grote obstakels te zijn. Onze maatschappij is op een meer mannelijke manier ingericht en vrouwen lijken zich hieraan geconformeerd te hebben. Hiermee doen wij gezamenlijk niet alleen vrouwen maar ook de maatschappij te kort.

Vrouwen die energiek zijn, kunnen een veel grotere bijdrage leveren aan de wereld dan vrouwen die vaak chronisch moe zijn. De voordelen die mijn vriendin ervaart gaan verder dan alleen haar eigen fysieke gesteldheid. Denk hierbij aan:

Veel vrouwen lijken de overtuiging te hebben dat het niet anders kan dan de manier waarop zij nu met hun menstruatiecyclus omgaan. Ook mijn eigen vriendin had in het begin veel weerstand tegen een andere manier van omgaan met haar menstruatiecyclus. De belangrijkste reden hiervoor lijkt de eeuwen oude conditionering. De maatschappij heeft vrouwen geleerd om niet te zeuren en maar gewoon door te gaan. Vrouwen lijken een soort angst te hebben om als ‘het zwakkere geslacht’ gezien te worden. Vrouwen die echter hun menstruatiecyclus eren, lijken eerder op het ‘sterkere’ geslacht.

In het boek leg ik uit hoe je gezamenlijk met een partner en/of kinderen, een realistisch plan kunt opstellen om anders met de menstruatiecyclus om te gaan. Het zal je verbazen hoeveel een partner voor jou kan betekenen, wanneer ook hij meer informatie heeft over wat jij ervaart. Je kunt ook een van onze interactieve workshops volgen (samen met jouw partner). Tijdens deze workshop helpen wij jullie om een werkbaar plan op te stellen en uit te voeren.

men-struatie

Testimonial

Peter vertelde me wat hij tijdens het douche ceremonie met zijn vrouw doet. Dat heeft mijn vriendin en mij geïnspireerd om het ook eens te proberen. Wat een geweldige en bijzondere ervaring! Om er voorafgaand over te praten was al bijzonder, want ik bemoeide me nooit met haar menstruatie. Ze slikte de pil vaak door om maar niet ongesteld te worden, want daar had ze zo een last van. Als ze dan weleens ongesteld werd, was het heel vervelend. Seks kwam er niet van en ze had gevoelige buien. Daarachter zit een grote kwetsbaarheid, waar ik achter kwam door het er samen over te hebben.

We spraken af om de eerste keer te proberen wat Peter aanraadde en tijdens het ritueel steeds met elkaar te blijven communiceren hoe het voelde. Dat bleek geweldig te werken. We voelden ons beiden onzeker en kwetsbaar. Ik voelde me vereerd dat ze mij daarin toeliet en we kwamen heel dicht bij elkaar. Door heel present te zijn kon ik de ruimte scheppen waarin zij zich veilig voelde en voelde ik ook precies aan wat zij nodig had. Daardoor kon ik haar zelfs op de meest intieme plek te wassen. Ze vond het zelfs heel fijn wat ik deed en het vertrouwen tussen ons is echt gegroeid. Als klap op de vuurpijl duurde haar menstruatie maar 5 dagen in plaats van 7, en dat voor een eerste keer! In de tweede maand menstrueerde mijn viendin nog maar 4 dagen. Ik weet zeker dat Peter hier iets heel moois te pakken heeft!

Robbin en Charleen

Testimonial

Het besef dat een rustfase belangrijk is om weer energie bij te tanken, heeft mijn leven compleet verandert. Vroeger vond ik dat ik altijd iets moest “doen”. Het putte me uit. Tegenwoordig sta ik mezelf zonder enig schuldgevoel een of twee dagen rust tijdens mijn menstruatie toe wanneer dat te organiseren valt. (Ik heb veel last van menstruatiepijn).

Ik merk dat ik door echt rust te nemen en door het idee dat ik iets zou moeten doen helemaal los te laten, me in de tijd daarna veel energieker voel. Ik heb er vertrouwen in gekregen dat na een fase van compleet loslaten en “afsterven” telkens weer iets nieuws geboren wordt. En mijn man en zoon supporten mij, nemen het koken en de boodschappen van mij over en brengen kopjes thee. Dus in mijn leven heeft het veel moois gebracht.

Claudia van het Kaar

Men-Struatie, de GROTE ontkenning!

Dit boek kan grote impact hebben op jouw/jullie leven. De veranderingen die wij zelf en anderen ervaren zijn enorm.

P.S. WAARSCHUWING 1: Het kan zo zijn dat jouw vrouw/vriendin veel energieker, vrolijker en aantrekkelijker wordt

P.P.S. WAARSCHUWING 2: Het kan zo zijn dat het leven er een stuk leuker door wordt

P.P.P.S WAARSCHUWING 3 : Het kan zo zijn dat je als vrouw een aantal kilo’s kwijt raakt

men-struatie

https://www.men-struatie.nl