Liegen we tegen vrouwen?

Liegen we tegen vrouwen?

Doet het pijn om een hartslag te hebben? Doet het pijn wanneer je adem haalt? Is het normaal dat je pijnlijke darmkrampen hebt tijdens het poepen? Doet jouw spijsvertering pijn? Doet het pijn als je moet plassen? Vind jij hoofdpijn normaal? Hoort kiespijn erbij?

Nee natuurlijk niet! Op het moment dat dit namelijk wel zo is, herken je het signaal van jouw lichaam dat er iets niet helemaal in orde is toch?

Wanneer jouw lichaam in balans is, heb je geen klachten. Maar hoe is het dan mogelijk dat de meeste vrouwen denken dat menstruatieklachten er dan wél ‘gewoon’ bij horen?

Dit komt zeer waarschijnlijk doordat je dit ooit van je moeder, vriendin of zelfs van je huisarts of gynaecoloog te horen hebt gekregen. Ja er vindt een verkramping plaats in jouw baarmoeder en ja dit kun je voelen. Maar dat is echt iets anders dan dat het normaal is om pijn te hebben.

Wat zijn nu natuurlijke menstruatie symptomen en waarom is dit zo moeilijk te geloven.

  1. Eén a twee dagen bloedverlies. Je verliest ergens tussen de 35 tot 80 ml bloed in totaal. Waarvan 70-80% van het totaal al in de eerste 2 dagen zou moeten komen
  2. Eén a twee dagen ‘na spetteren’. Dit zou je op moeten kunnen vangen met een inlegkruisje
  3. Eén dag milde buikkrampen. Op de ziekenhuisschaal van 1 t/m 10 mag de pijn niet boven de drie uitkomen. 
  4. 20% energie verlies gedurende een dag. Je hebt een vorm van ontsteking in je baarmoeder die moet herstellen. Jouw immuunsysteem is daar druk mee in de weer. Het is dus medisch gezien raadzaam om het op de zwaarste dag van jouw menstruatie, rustig aan te doen

Alle andere zaken die je ervaart zoals bijvoorbeeld:

  1. Hevig bloedverlies
  2. Rugpijn
  3. Humeur schommelingen
  4. Pijnlijke borsten
  5. Vermoeidheid
  6. Misselijkheid
  7. Hoofdpijn/migraine
  8. Acne- huidklachten
  9. Hormonale klachten

Horen er niet bij!

Moeilijk te geloven

De reden dat dit moeilijk te geloven is, is omdat 84% van de vrouwen dit soort klachten ervaart. Wanneer er zoveel vrouwen zijn die dit ervaren, dan moet het toch wel normaal zijn?

Nogmaals nee. We zijn gaan ‘geloven’ dat het zo is, maar dat maakt het nog niet ‘waar’.

Van jongst af aan worden klachten onderdrukt met allerlei vormen van hormonale anticonceptie. Uit onderzoek blijkt dat het onderdrukken van de natuurlijke cyclus van vrouwen, niet zonder gevolgen blijft. Slechts 5,6% ervaart geen bijwerkingen.

Na zeven jaar onderzoek weten wij dat het een goed idee is om te zoeken naar de oorzaak van menstruatieklachten. 

Geen vrouw is hetzelfde, geen cyclus is gelijk en ook de levensfase waarin een vrouw zit speelt een grote rol. Het vervelende is dat er in de reguliere zorg, maar weinig oog is voor het vrouwenlichaam. 


Wanneer je naar een vrouwenlichaam kijkt alsof het een kleine man is, sla je de plank volledig mis. 

En dit gebeurt nog veel te vaak.

 

Het draait allemaal om gezonde cellen

Regelmatig geven wij een webinar over hormonen en gezondheid op celniveau. Je hebt als mens 35 biljoen cellen. Bij 95% van de mensen is er sprake van niet optimaal werkende cellen. Hierdoor kunnen er allerlei klachten in het lichaam ontstaan. 


Welke effecten dit op jouw menstruatiecyclus en hormoonbalans kan hebben, leggen we tijdens dit webinar uit. We leggen ook uit hoe je erachter komt of jouw cellen instaat zijn om optimaal te functioneren en welke rol voeding en stress hierin speelt. 

Aan jou dus de keus. Blijf je rondlopen met het idee dat jouw klachten er toch echt gewoon bij horen, of sta je open voor nieuwe inzichten en behandelmethode? 

Het webinar is gratis toegankelijk en wordt vanuit het Hormooncentrum in Eersel gegeven. Aanmelden kan via de onderstaande link. 

https://menstruatie.webinargeek.com/hormonen-en-celgezondheid

Natuurlijk wordt er niet bewust gelogen tegen vrouwen. Maar hebben we niet samen de plicht om te erkennen dat bijna alle medische onderzoeken gedaan worden op mannenlichamen en hier verandering in te brengen? Hierdoor ontstaat er meer kennis over het vrouwenlichaam en dit is keihard nodig.

Deel dit artikel en laat jouw reactie achter in de comments. Meld je daarna aan voor het gratis webinar.