Het verschil tussen sterke en krachtige vrouwen

Er is veel lef nodig om van sterke vrouw te transformeren naar een krachtige vrouw.

Vrouwen zijn enorm sterk. Ga maar na:

  1. Als jong meisje moet zij al aan allerlei zaken voldoen. Zo wordt van haar verwacht dat zij schattig is en minder onbezonnen is dan jongens
  2. In haar tiener jaren wordt haar geleerd dat haar behoeftes ondergeschikt zijn aan al het andere. Menstrueren? Dat is haar probleem. Andere hoeven dat niet te weten. Mannen horen er liever niets over. De klachten horen er nu eenmaal bij. Wanneer zij er veel last van heeft, schrijft de dokter wel een receptje uit voor de pil. Dan kun je immers alles weer gewoon doen en is het probleem opgelost. Je kunt natuurlijk niet van de maatschappij verwachten dat er rekening gehouden wordt met allerlei vrouwen perikelen. We stomen haar klaar voor deelname in onze maatschappij zodat zij productief en het liefst winstgevend is. Dit doen wij immers ook met de jongens en gelijkheid is waar wij naar streven. Jullie vrouwen hebben immers aangegeven dat jullie emancipatie erg belangrijk vinden. Gelijke rechten willen hebben dus waarom zouden wij als maatschappij rekening houden met behoeftes die bij het ritme van vrouwen horen? Dat is niet te doen dus is het veel makkelijker als vrouwen zich aanpassen aan het ritme van mannen.
  3. Op het gebied van seks is het ook heel eenvoudig. Het doel is klaarkomen. Net zoals wij in de voorlichting op internet zien. Porno geeft dan misschien niet helemaal weer hoe het zou moeten zijn, maar aangezien 70% van de mannen dit dagelijks kijkt, moet hier toch een vorm van waarheid inzitten. Alles moet maar kunnen voor dat ene kleine momentje van extase. Wat wij zien daarvan nemen we aan dat het zo wel goed zal zijn. Vrouwen klagen er niet over (in ieder geval niet tegen hun partner) dus wat kan het probleem zijn?
  4. Dan gaan vrouwen werken. Dat ze daarvoor gemiddeld 19% minder voor beloond worden dan mannen, lijken ze op de koop toe te nemen. Gelukkig horen ze in de media dat hier iets aan gaat gebeuren dus dat komt ook vanzelf goed. Tot die tijd accepteren ze het wel toch?
  5. Voor werkgevers is het wel wat lastig. Wanneer je moet kiezen tussen een man en een vrouw. De man wordt immers niet zwanger.
  6. Uit de cijfers van het CBS blijkt ook nog eens dat vrouwen eens zo vaak ziek zijn als mannen. Zie je nu wel dat zij het zwakkere geslacht zijn!
  7. Vroeger hadden vrouwen maar ‘beperkte’ taken. Het huishouden en de zorg voor de kinderen. Nu werken ze, doen nog steeds in veel gevallen het hele huishouden en het grootste deel van de opvoeding. Het ideaalbeeld is nog steeds een prinses in de keuken, een slaaf in de huishouding en een slet in bed. Naast dit alles heeft zij nog haar sociale leven, schoolgesprekken, boodschappen doen en vriendelijk lachen.

Vrouwen zijn zo enorm sterk. Ze lijken echt alles aan te kunnen en een nee accepteren we gewoonweg niet. ‘Gelukkig’ gebruiken ze dat woord ook niet zo heel vaak.

Genoeg is genoeg

Ik heb meer dan zestienhonderd gesprekken gevoerd met vrouwen. Er zijn drie dingen die mij het meest bijgebleven zijn:

  1. Veel vrouwen geven aan chronisch vermoeid te zijn
  2. Vrouwen geven aan veel boosheid te voelen
  3. Vrouwen geven aan het mannelijke in mannen niet meer te vertrouwen

Maar ja wat moeten ze dan? Klagen? Nou dan word je al snel voor zeikwijf uitgemaakt. Vaker NEE zeggen? Nou dan ligt er afwijzing op de loer en dat is te pijnlijk om te ervaren (angst voor afwijzing is de eerste angst die je als baby ervaart. Afwijzing is als baby dodelijk. Het is dus een doodsangst). ‘Mensen kunnen dan nog wel eens teleurgesteld raken en dan vinden ze mij niet meer aardig,’ word er veel gezegd. Daarnaast heb ik gewoon bepaalde taken. Als ik die niet uitvoer loopt alles in het honderd.

Gelijke rechten?

Jarenlang hebben vrouwen gestreden voor gelijke rechten en gelijke behandeling (en dat was hard nodig). Nu dit eindelijk zover is (denken we), zou het misschien wel te veel gevraagd zijn om ook eens te kijken naar de behoeftes van vrouwen. Straks neemt geen enkele werkgever meer een vrouw aan omdat ze bijvoorbeeld een dag in de maand vrij wil tijdens haar menstruatie.

Een vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: ‘Waar halen we 4 miljoen mannen vandaan die de werkzaamheden die vrouwen nu doen, willen of kunnen gaan doen?’ Toch zien veel vrouwen het als hun plicht, gelijk aan mannen te functioneren, of in ieder geval niemand ‘teleur’ te stellen.

Veel vrouwen worden steeds sterker. Ze laten zich niets meer vertellen en bepalen zelf wel wat goed voor hen is. Ze staan hun ‘mannetje’ wel. Verharding is hier vaak het gevolg van. Van nature wil het vrouwelijke verbinden. Strijd leidt automatisch tot het tegenovergestelde.

Slachtofferschap

Wanneer je de geschiedenisboeken erop naslaat. Is het niet zo verwonderlijk dat vrouwen boosheid voelen. Eeuwenlang zijn ze als ondergeschikt aan de man behandeld. Als je daar nu over durft te praten word je al snel beticht van slachtofferschap. ‘Dat is nu toch niet meer zo. Nu hebben vrouwen toch gelijke rechten. Jullie hebben altijd wel iets te zeuren. Het is ook nooit goed, huil huil.’ Hoe bedoel je slachtofferschap.

Maar wat heb je aan gelijke rechten wanneer jij als vrouw hele andere behoeftes hebt dan mannen? Hoeveel concessies denk je nog te gaan doen ten koste van jouzelf? Wordt het niet eens tijd dat jij jezelf op de eerste plek zet? Niet vanuit strijd, maar vanuit liefde voor jouzelf!

De krachtige vrouw

Wat heb ik als man moeten wennen aan de nee’s van mijn vrouw. In eerste instantie kwamen die nee’s vanuit haar boosheid en rebelsheid. Ze had al een relatie gehad waarin zij over al haar grenzen heen gegaan was en dat zou haar zeker niet nog een keer gebeuren. In haar werk had zij al het bovenstaande ook al eens meegemaakt maar nu was zij sterk genoeg om haar grenzen aan te geven. Gelukkig merkte zij deze verharding ook bij zichzelf op. Zij besefte ook dat ze hier niet echt gelukkig van werd.

Ik heb een aantal relaties gehad met zeer sterke vrouwen. Voor mij als man was dit ideaal, dacht ik. Vaak waren ze te moe om ergens tegen in te gaan. Ik bepaalde in grote mate wat er gebeurde. Vanuit mijn ongezond mannelijke dominantie, kon ik bijna elke situatie naar mijn hand zetten. Met het grootste gemak kon ik ervoor zorgen dat de meeste taken door mijn vriendinnen gedaan werden. Tot het moment dat de maat echt vol was en de relatie eindigde.

Het omslagpunt

Toen ik op een zekere dag bij mijn vrouw met het verhaal aankwam dat het misschien verstandig zou zijn om anders met haar menstruatiecyclus om te gaan, lachte zij mij vierkant uit. “Wat weet jij daar nu van? Je bent een vent en ik menstrueer al 26 jaar. Ik kan toch niet zomaar rekening gaan houden met mijn menstruatiecyclus. Bemoei je met je eigenzaken.”

Om een lang verhaal kort te maken. Zij is gaan leven naar haar cyclus. Dit ging niet van de ene op de andere dag of zonder slag of stoot natuurlijk. De behoeftes die zij heeft aangaande haar menstruatie, heeft zij eerst voor zichzelf inzichtelijk gemaakt. Zij heeft vanuit die behoeftes bepaalde keuzes gemaakt. Niet om tegendraads te zijn maar uit liefde voor zichzelf. Wij hebben een modus gevonden om te voorzien in haar behoeftes en dit heeft alles veranderd.

  • Haar menstruatie ging van 7-8 dagen naar 1-2 dagen
  • Haar energie gedurende de hele maand is op 1 dag na 200% tot 300% hoger
  • Heftige emotionele schommelingen zijn verleden tijd
  • Zij heeft veel meer verbinding met haar intuïtie
  • Haar bedrijfscijfers zijn al vier jaar stijgend
  • Ze is al 4,5 jaar niet ziek geweest
  • De kinderen vinden haar een veel leukere moeder
  • Ons seksleven heeft zoveel meer diepgang
  • Ze blijft moeiteloos op gewicht

Een dag in de maand kiest zij heel bewust voor zichzelf. Ze neemt haar rust en vind zo de wijsheid die ze net als iedere vrouw in zich draagt.

Iedere keer sta ik weer versteld van haar enorm goede ideeën die zij deelt nadat zij die rust genomen heeft.

Zij is van een sterke vrouw die alles aankon, getransformeerd in een krachtige vrouw die niet alles meer aan hoeft te kunnen. Ze straalt en alles lijkt veel meer vanzelf te gaan. Dat dit voor mij woest aantrekkelijk is behoeft geen verdere uitleg denk ik.

Mannen nemen hun rust ook

De rust die mijn vrouw maandelijks neemt, neem ik als man veel vaker. Net als de honderden mannen die ik gesproken heb over dit onderwerp, claim ik tijd voor mijzelf. Dit doe ik (en vele mannen met mij) door:

  • uren naar een dobber te kijken
  • uren naar een beeldscherm te kijken
  • meditatie
  • lang douchen
  • tuinieren
  • lang slapen
  • stomweg voor mij uit staren

Of kortweg bezigheden waar je niet bij hoeft na te denken.

Self-esteem (eigenwaarde)

Het feit dat zij in de eerste plaats voor zichzelf kiest en haar me-time gewoon claimt, daagt mij als man uit om te groeien. Ik kan niet meer op mijn lauweren rusten omdat bepaalde dingen toch echt moeten gebeuren. Nu besef ik dat het mooiste cadeau dat zij mij geeft, verscholen ligt in het bewustzijn dat cyclus na cyclus groeit bij haar. Namelijk haar gevoel van eigenwaarde wat in het Engels nog veel mooier klinkt en meer de lading dekt: SELF-ESTEEM.

Inmiddels begeleiden wij vele vrouwen. Iedere vrouw is anders net als dat elke cyclus anders kan zijn. Een paar dingen hebben alle vrouwen gemeen wanneer zij ons programma volgen:

  • Menstruaties zijn korter
  • Ze voelen zich vele malen meer energiek
  • Ze ervaren minder klachten

Maar het allermooiste om te zien is toch wel de transformatie van sterk naar krachtig.

Van lijden naar leiden

Deze ervaringen delen wij maar wat graag met jou. Wat deze wereld nodig heeft zijn vrouwen die vanuit hun kracht leiding geven. Aan zichzelf en aan de wereld. Ja je leest het goed, LEIDING GEVEN.

Het is de natuurlijke verdeling binnen de natuur. In een kudde paarden heb je een leidende merrie en een drijvende hengst. In een roedel wolven loopt alfa reu helemaal achteraan. Het geeft de perfecte balans en dat is wat er nodig is: het herstellen van de balans. Mannen en vrouwen zijn niet gelijk maar gelijkwaardig. Wanneer we de strijdbijl begraven wordt het pas duidelijk hoe goed we kunnen SamenWerken.

Wat wij gemerkt hebben binnen onze relatie en het werk dat wij doen is het volgende. Het komt allemaal neer op hoeveel self-esteem wij hebben. Keer op keer stellen wij onszelf de vraag: Wat zou ik nu doen wanneer ik vanuit self-esteem zou handelen? Wat wij iedere keer weer constateren is dat wanneer het onszelf dient, het automatisch ook dienstbaar is naar onze omgeving.

Een krachtige vrouw zet stappen

Stel jezelf dus eens iets vaker deze vraag: Welke keuze zou ik maken als ik kies vanuit self-esteem?

Al onze kennis hebben wij samen met artsen, specialisten en therapeuten verwerkt in ons garantieprogramma. Wanneer je als vrouw dit programma volg weet je zeker dat je minder menstruatieklachten gaat ervaren en een stuk energieker wordt. Je werkt aan jouw self-esteem en gaat het verschil tussen sterk en krachtig, gegarandeerd ervaren.

Neem nu de eerste stap en ontdek hoe ook jij kan transformeren van sterk naar krachtig.

Lees verder>>>