Jonge meiden krijgen menstruatieverlof van school!

Hoe geweldig zou het zijn, om binnenkort deze kop op de voorpagina van alle kranten te zien. Zou het een verstandig besluit van onze overheid kunnen zijn om menstruatieverlof voor jonge meiden in te stellen? Maar waarom eigenlijk?

Normaal vs. natuurlijk.

Van de meiden tussen de 14 en 18 jaar, geeft 90% aan veel last te hebben van de menstruatie. Ze hebben pijn, weinig energie en voelen zich ronduit beroerd. De meeste meiden krijgen te horen dat dit er nu eenmaal bijhoort en dat ze maar gewoon ‘door’ moeten gaan. Neem maar een pijnstiller en dan gaat het vanzelf weer over. Maar van wie krijgen ze dit te horen?

Van veel jonge meiden krijgen we te horen dat hen maar bitter weinig over de menstruatiecyclus is verteld. ‘Ja het is vervelend, maar het hoort er nu eenmaal bij, als je vrouw wordt’. Ze krijgen van hun omgeving te horen dat ze gewoon door moeten en ze er maar niet te veel over moeten zeuren. Dat doen hun moeders en vriendinnen toch ook niet?

Dit mag dan de ‘normale’ manier zijn om er mee om te gaan, maar is het ook een ‘natuurlijke’ manier? Zou het ook anders kunnen?

Veel van de jonge meiden worden naar de dokter gestuurd, die dan vaak het advies geeft om aan de pil te gaan. ‘Je hebt dan minder last en je ouders kunnen rustiger slapen’. Deze methode werkt voor de meeste meiden, maar heeft het ook andere consequenties?

De andere kant van de medaille

Barbara Miller schreef het volgende over het pil gebruik:

De Pil: de castratie van de vrouw

“Of anders gezegd: de hormonale contraceptie is een castratie van de vrouw. Alsof dat niet erg genoeg zou zijn, zou men zich van het volgende rekenschap moeten geven: vrouwen nemen de pil, omdat ze niet zwanger willen worden en omdat ze van de seks willen genieten, zonder zich daarbij zorgen hoeven te maken of angst te hebben.

Ze hopen dat ze door de pil in hun seksualiteit ‘bevrijd worden’. Door het onderdrukken van de eigen hormonen gebeurt er iets fataals, de effecten van de opwinding, de intensieve bevochtiging van het slijmvlies en het vermogen om makkelijk tot een orgasme te komen vallen weg. De vrouwen die nu ongestoorde, ongehinderde seks zouden kunnen hebben, beleven er plotseling geen plezier meer aan. Velen gaan dan alleen maar verder met wat ik “medelijden-seks’ noem en hebben er geen idee van dat ze voor hun partner en überhaupt voor alle mannen minder attractief geworden zijn, dan dat ze dat onder invloed van hun eigen hormonen waren.

In samenhang met de pil neem ik nog een ander fenomeen waar in mijn praktijk. Er komen in toenemende mate jonge vrouwen bij mij met een onvervulde kinderwens, die jarenlang de pil namen, nu eind twintig zijn of begin dertig en na het stoppen van de pil niet zwanger worden, hoewel ze dat wensen. Meestal hebben ze een zeer onregelmatige cyclus en in vele gevallen helemaal geen bloedingen meer. De klassieke geneeskunde biedt hulp met extreem hoge doseringen aan kunstmatige hormonen, om een rijpen van de eieren af te dwingen, om dan vervolgens met meer of mindere invasieve methoden deze eieren bevrucht te krijgen. Uit goede gronden wijzen veel vrouwen dat af en zoeken naar een natuurlijke weg.

Hormonen

Het frappante is, dat het 20 tot 30 jaar geleden geen groot probleem was om zwanger te worden, nadat men gestopt was met de pil, niettegenstaande dat de hoeveelheden hormonen in die preparaten destijds veel hoger waren. Mijn verklaring voor de heden ten dage klaarblijkelijk sterkere belasting van het eigen hormoonsysteem door de pil of het spiraaltje is als volgt: het ligt aan de Xeno-oestrogenen, de zogenaamde vreemde oestrogenen, waarvan de hoeveelheden in ons milieu en onze omgeving de laatste jaren sterk zijn toegenomen.

Vreemd-oestrogenen zijn alle moleculen, die een vergelijkbare, maar niet dezelfde molecuul-structuur hebben als onze eigen hormonen. De gemeenschappelijke noemer is steeds, dat het deel, dat als sleutel in het slot van de hormoonreceptor aan of in de cel fungeert, precies dat doet, als de natuurlijke molecuul die wij zelf aanmaken. Dit betekent dat deze vreemd-hormonen aan de receptor docken en daarmee gevolgen kunnen hebben. Hoe vergelijkbaarder de rest van het molecuul is, des te vergelijkbaarder de effecten met de natuurlijke hormonen. Het deel wat er compleet anders uit ziet, zal ook compleet andere effecten sorteren, en dat zijn de ongewenste neveneffecten”.

Het volledige artikel kun je lezen via de onderstaande link. Het is echter wel in het Duits.

http://blog.lebensenergie-konferenz.de/barbara-miller-sexualhormone-mehr-als-nur-botenstoffe-der-liebe-artikel-aus-wandmaker-aktuell

Hoe zou het anders kunnen?

Steeds meer moeders kiezen ervoor om hun jonge dochters tijdens de zwaarste dagen van hun menstruatie, thuis te houden. Deze moeders weigeren om mee te gaan in de gekte van: je moet maar gewoon ‘doorgaan’ alsof er niets aan de hand is. De maatschappij verwacht dit nu eenmaal van je en er is geen tijd om te rusten.

Hoeveel geweld doen wij jonge meiden op deze manier aan? Ja je bent vrouw maar dat stukje van jouw vrouw-zijn, mag er niet zijn. Welke boodschap geven we op deze manier aan jonge meiden mee? Zijn we nu echt in de veronderstelling dat dit geen gevolgen heeft? Moeten jonge meiden zich maar conformeren aan wat de ‘maatschappij’ als ‘normaal’ heeft bestempelt?

Lees nu de openbrief aan de minister president!

Deel dit bericht en de openbrief aan de minister president.  Hoe meer meiden deze post lezen, delen en liken, des te sneller kan de titel van dit bericht werkelijkheid worden. 

Lees het hele boek

Template not found..