Mark Rutte, wat dacht u van menstruatie verlof?

Mark Rutte, wat dacht u van menstruatie verlof?

 

In het weekend van 13 en 14 augustus 2016, heb ik een blog post geplaatst met de titel: Jonge meiden krijgen menstruatieverlof van school’, om erachter te komen wat er bij jonge meiden leeft wanneer ze menstrueren. De resultaten en reacties zijn schokkend.

Open Brief aan de Minister-President:

Geachte Heer Rutte,

Wat zou u denken van menstruatieverlof?

Inmiddels is dit bericht meer dan 5300 keer gedeeld, hebben 2800 meiden gereageerd op de inhoud en hebben meer dan 750 meiden een onderzoek formulier ingevuld.

Menstruatieonderzoek

Ze onderschrijven de resultaten van het onderzoek uit het boek Men-struatie ook een mannenzaak, waar het blog over gaat.

De belangrijkste conclusies uit dat onderzoek zijn:

  • tijdens de zwaarste dagen van hun menstruatie, jonge meiden gemiddeld minder dan 50% van hun energie over houden
  • 80% van de schoolgaande meiden tussen de 14 en 18 jaar, pijnstillers slikt en zichzelf dwingen om gewoon door te gaan omdat zij denken dat het zo hoort en het van hun verwacht wordt
  • Dat jonge meiden zich onder druk gezet voelen door de maatschappij wanneer deze van ons verwacht dat wij gewoon, net als jongens, door moeten gaan alsof er niets aan de hand is. Dat zij zich als meiden op deze manier niet gehoord, gezien of gerespecteerd voelen

Vinden we dit normaal?

Vindt U meneer Rutte en ook U mevrouw Bussemaker en mevrouw Schippers dit normaal?

Welke boodschap geven wij de meiden mee als wij ze als maatschappij niet respecteren in hun vrouw-zijn?

Zou het zo kunnen zijn dat wanneer zij zich echt beroerd voelen maar ze gewoon door moeten, dit hun schoolprestaties negatief beïnvloed?

Weet U dat één dag rust (tijdens de zwaarste dagen van de menstruatie) een enorm verschil kan maken in hoe zij zich voelen?

Waar zijn wij aan gewend?

Nu zou U natuurlijk kunnen zeggen, dat de meeste mensen van de oudere generatie gewend zijn aan het feit dat het nu zo werkt. Je ongemakken weg slikken en vervolgens door gaan alsof er niets aan de hand is.

Maar ook die generatie kijkt toch geen zwart-wit televisie meer, ‘draaien’ geen telefoonnummers meer, of wassen met de hand af. Natuurlijk niet, alles ontwikkelt en dat noemen we toch vooruitgang? Wordt het daarom geen tijd dat we de oude overtuigingen van omgaan met de menstruatiecyclus, opnieuw bekijken?

Natuurlijk klinkt het fantastisch: Elke maand een vrije dag extra, welke jonge meid wil dat nu niet. Maar het is niet zomaar dat ze dit graag willen, veel meiden hebben het gewoon nodig!

De gevolgen

Maar wat zijn de gevolgen op de korte en lange termijn als we niets veranderen? Dat we blijven bij oude overtuigingen en we alle pijnklachten en oververmoeide jonge meiden.  Is het wellicht een van de redenen van de stijgende burn-out percentages?

Volgens verschillende sites blijkt dat meiden tussen de 14 en 18 jaar het meeste last ervaren van hun menstruatie. Zou het zo kunnen zijn dat zij er na hun 18e weliswaar aan gewend zijn, maar eigenlijk nog steeds de klachten hebben maar “geleerd” hebben er minder over te klagen?

Misschien wilt  U in ieder geval eens de moeite nemen om dit te onderzoeken. In het boek: Men-Struatie, ook een mannenzaak, staan op basis van ervaringen en onderzoek, veel suggesties over hoe het anders kan.

De voordelen van menstruatieverlof

De ervaringen tonen aan dat de effecten van anders omgaan met de menstruatiecyclus, niet alleen voordelen heeft voor vrouwen, maar ook economisch gezien grote voordelen biedt. Vrouwen die uitrusten als ze dit nodig hebben, beschikken namelijk over veel meer energie dan vrouwen die altijd maar doorgaan, ook als het eigenlijk niet gaat.

In China, Japan en Korea is het al bij wet geregeld. Bij Nike, kennen ze ook menstruatieverlof. Dus waarom niet in Nederland?

U helpt dan niet alleen de jonge meiden, maar wellicht alle menstruerende vrouwen en U geeft een impuls aan de economie.

Met vriendelijke groet,

Peter de Vroed

Voor de meiden:

Wat kun jij doen om meer aandacht te krijgen voor jouw behoeftes als vrouw tijdens jouw menstruatiecyclus:

Nodig de Men-Struatie challenge uit bij jouw op school via de onderstaande link.

Men-Struatie challenge op mijn school

Alleen als wij samen werken kan er iets veranderen.

Onderzoek bij jonge meiden over hun menstruatiecyclus en wensen

  • Vul een waarde tussen 11 en 99 in.
Template not found..
Over de schrijver
Peter is de auteur van het boek: 'Men-struatie, de grote ontkenning.' Hij vind de dynamiek tussen vrouwen en mannen mateloos interessant. Hij weet vanuit eigen ervaring en onderzoek, dat meer kennis over de menstruatiecyclus van vrouwen, vele voordelen heeft voor de hele maatschappij. "Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig maar niet gelijk. Door oog te hebben voor de verschillen, wordt de kracht van beide sekse zichtbaar." Het is zijn missie om mensen te helpen meer bewust om te gaan met de menstruatiecyclus. Dit omdat hij weet dat wanneer je elkaar beter begrijpt, het leven steeds leuker wordt. Dit doet hij als gast docent en door het geven van workshops bij bedrijven m.b.v. de Men-Struatie challenge.
Mwermpeemn
Door

Mwermpeemn

op 27 Oct 2017

http://yadribof.ru/ Смотрите видеоролик бесплатно и без смс. Классно.

Reactie plaatsen