Programma voorlichtingsevent


Integraal Geneeskundigen & Specialisten


Lees verder

'Menstruatie is niet het probleem, maar de manier waarop de maatschappij met de cyclus van vrouwen omgaat.'

Uitnodiging zorgteam voorlichtingsevents waarin je ontdekt:

  • Hoe wij met onze methode en jouw specialistische kennis vrouwen daadwerkelijk helpen om menstruatieklachten te verminderen
  • Hoe wij elkaar kunnen versterken en vrouwen via ons jouw praktijk bereiken
  • Wat jouw plek als Integraal Geneeskundige Specialist in ons Zorgteam kan zijn
  • Hoe wij gezamenlijk de juiste hulpverlening bieden

Het event is kosteloos en vrijblijvend.

Volg de links voor meer informatie of meld je direct aan voor een van de events. 

Meer informatie
Aanmelden event

Aanmelden voor de events is niet meer mogelijk op dit moment. 

Meer informatie 

Samenwerken

Ontdek de kracht van samenwerken en hoe vrouwen de weg naar jouw praktijk gaan vinden
Meer info

Onderzoeken

Voor het eerst in de geschiedenis is er nu ook grootschalig onderzoek gedaan in Nederland

meer info

Onze methode

De door ons ontwikkelde methode heeft al duizenden vrouwen geholpen bij hun menstruatieklachten
meer info

Deelnemen 

Wat verwachten wij van jou wanneer je deel wilt nemen aan ons zorgteam
Meer info

Over ons

Maak kennis met onze missie, visie en doelstelling
meer info

Missie

Het is onze missie om kennis en bewustzijn te vergroten over de invloed van de menstruatiecyclus op mens en maatschappij. Vrouwen te helpen beseffen dat menstruatieklachten er helemaal niet 'gewoon' bij horen. De balans tussen mannen en vrouwen te herstellen zodat de polariteit weer mag bestaan. Zonder dat mannen of vrouwen over hun gezonde grenzen heen gaan.

 

Visie

Wanneer we het idee van ‘gelijkheid’ tussen vrouwen en mannen los kunnen laten, ontstaat er ruimte en inzicht voor de verschillen in behoeftes. Mannen en vrouwen hebben van nature een verschillende manier van denken en doen en hier schuilt een enorme kracht in. Door oog te hebben voor de verschillen kunnen we zien dat vrouwen en mannen niet gelijk, maar complementair zijn.

 

Doelstelling

Geen rekening houden met de behoefte van vrouwen tijdens hun menstruatie, leidt tot gezondheidsklachten, productiviteitsverlies en ziekteverzuim. Dit kost het bedrijfsleven jaarlijks ongeveer 8 miljard euro.

De belangrijkste redenen dat dit verlies niet zichtbaar is, zijn de taboesfeer en het gebrek aan kennis over de invloed van de menstruatiecyclus.

Het menstruatie voorlichtingsinstituut heeft als doelstelling om de taboe te doorbreken, onderzoek te doen en kennis over te dragen binnen scholen, bedrijven en instellingen. Via ons platform willen wij vrouwen daadwerkelijk helpen om 'menstruatieklachten' tot het verleden te laten behoren. Dit doen wij samen met ons voorlichting -en zorgteam.

Registreer voor event

Onderzoeksresultaten

Voor het eerst in de geschiedenis is er nu ook grootschalig onderzoek gedaan in Nederland. 

HAAR methode

Toen Peter de Vroed in 2014 met zijn onderzoek begon, menstrueerde zijn vriendin Anke 7-8 dagen. Ook zij was van mening dat dit volledig 'normaal' is. Door anders om te gaan met de menstruatiecyclus van Anke, menstrueert zij nog maar 1,5 dag, voelt zij zich vele malen energieker en ervaart zij nagenoeg geen klachten meer. 

De methode die zij ontwikkeld hebben, is omschreven in hun boeken. Voor duizenden vrouwen is deze methode het begin van het einde van hun menstruatieklachten. 

Registreer voor event

Hoe vrouwen via ons, hun weg naar jouw praktijk gaan vinden

Media aandacht

Sinds 2016 weet de media ons goed te vinden. De meest spraakmakende aandacht kregen wij in de uitzending van RTL Late Night, waarin Humberto Tan mocht ervaren wat menstruatiekrampen zijn. Deze video alleen werd al 8 miljoen keer bekeken. Naast tv en radioprogramma's, wordt er in alle landelijke dagbladen, regelmatig aandacht besteed aan ons werk. 

De menstruatietest

Samen met artsen en gynaecologen hebben wij een online test ontwikkeld. Met deze test kunnen vrouwen ontdekken of hun menstruatieklachten normaal/natuurlijk, afwijkend of zorgwekkend zijn. Inmiddels hebben in de laatste 2 maanden 7000 vrouwen deze test gedaan. 83% van deze vrouwen valt in de categorie zorgelijke menstruatieklachten. Deze vrouwen nodigen wij uit om een anamneseformulier in te vullen. Na het invullen brengen wij de vrouw in contact met een arts of therapeut die bij ons aangesloten is. 

Voorlichtingsprogramma's op scholen

Door veel media aandacht op YouTube, worden wij vaak uitgenodigd op scholen. Tijdens onze voorlichting vroegen wij de meiden om mee te doen aan een onderzoek. 15.000 jonge meiden deden mee. (lees hier de uitslagen van het onderzoek). Deze voorlichting slaat zo goed aan, dat wij vanaf september 2019, 10 vrouwen op gaan leiden om deze voorlichting op scholen te gaan geven. Het voorlichtingsteam gaat de jonge meiden in overleg met hun moeder, doorverwijzen naar ons zorgteam

Voorlichtingsprogramma's binnen bedrijven

Uit het onderzoek dat het Radboud UMC in samenwerking met ons heeft gedaan, blijkt dat de invloed van de menstruatie op ziekteverzuim en productiviteit, enorm onderschat wordt. Aan het onvoldoende rekening houden met de behoeftes van vrouwen, is nu een prijskaartje komen te hangen. 8 miljard euro. Het Menstruatie voorlichtingsinstituut heeft speciaal voor bedrijven een zogenaamde Quickscan ontwikkeld. Met deze scan krijgen bedrijven direct inzicht in hoe het beter kan en welke financiële en menselijke voordelen er te behalen zijn. Om het personeel van deze bedrijven te begeleiden, hebben wij een groot zorgteam nodig.

Voorlichtingsavonden

Vanaf november 2019 gaan wij samen met ons voorlichtingsteam, voorlichtingsavonden organiseren. Vrouwen kunnen door het hele land deze avonden gratis bezoeken. Tijdens deze avonden kunnen de vrouwen met al hun vragen terecht en geven wij informatie. Natuurlijk zetten wij de vrouwen op het spoor naar ons eigen zorgteam zodat zij de best mogelijke hulp kunnen krijgen.

Men-Struatie challenge

Wanneer mannen niet betrokken raken bij het onderwerp menstruatie, blijft het onderwerp een 'vrouwen' dingetje. Veel vrouwen gunnen het hun man/partner om eens te ervaren wat het is om menstruatiekrampen te ervaren. Het feit blijft dat je een man 100 keer iets over menstruatie kunt vertellen, maar als hij het eenmaal zelf een keer ervaart, snapt hij het pas echt. Tijdens deze challenge wordt er voor de man veel duidelijk, maar zeker ook voor de vrouw. Namelijk: dat hevige menstruatieklachten er helemaal niet gewoon bij horen. Natuurlijk verwijzen wij de vrouwen daarna weer door naar de juiste hulpbronnen. 
Meld je aan voor het event

Doel van het zorgteam

Ons doel voor het zorgteam is de juiste hulp te kunnen bieden aan vrouwen in jouw regio. 
Deelname eisen

Deelname eisen

Voor ons is naast de juiste opleidingen, het aller belangrijkste criteria om toegelaten te worden tot ons zorgteam, empatisch vermogen. 

Natuurlijk ben je aangesloten bij een beroepsvereniging en beschik je minimaal over de opleiding medische basiskennis dan wel HBO paramedisch of universitair medisch. 

investering

Investering

Wil je in een later stadium deel nemen aan ons zorg team, dan vragen wij een eenmalige investering van €299,- excl. btw. Voor dit bedrag ontvang je een eigen pagina op onze website. Daarnaast een 4 uur durende training over de laatste inzichten aangaande het ontstaan en de behandeling van menstruatieklachten. Wij vertellen tijdens deze training ook alles over onze methode. 

Je kunt ervoor kiezen om volledig door ons gekwalificeerde leads te ontvangen (no cure no pay). Meer hierover tijdens de voorlichtingsbijeenkomst.

Registreer je voor het event