Grip op je cyclus challenge


 

Schrijf je nu in voor dit gratis online webinar.

Direct na jouw inschrijving ontvang je al de eerste informatie en tips die jouw kennis gaan vergroten.

Kijk in je spambox als je niets ontvangen hebt.


Wist je dat stress de grootste oorzaak is van menstruatieklachten? Dit omdat stress en hormoonbalans nauw verbonden zijn met elkaar. 


Grip op je cyclus challenge editie mei 2021

Door het enorme succes van de challenge in oktober 2020 en het grote aantal deelnemers aan de challenge van februari 2021, hebben we besloten om de 'Grip op je cyclus challenge' te herhalen. Tijdens dit webinar geven we je uitleg over hoe deze challenge in zijn werk gaat en wat jij mag verwachten.

De challenge start op 1 mei 2021. Na dit webinar kun je echter al direct aan de slag.

Wanneer je deze 4 weken durende challenge hebt gevolgd:

  • Weet jij waarom jouw cyclus verloopt zoals hij verloopt
  • Weet jij wat de oorzaken van jouw eventuele menstruatieklachten zijn
  • Weet jij welke stappen je kunt zetten om eventuele klachten te verhelpen
  • Is jouw kennis over de gehele menstruatiecyclus up to date
  • Weet jij hoe je meer grip op jouw hormoonhuishouding kunt krijgen
  • Weet je hoeveel impact jouw mindset heeft en hoe je deze kunt verbeteren
  • Heb jij een een doordacht plan waardoor jij direct meer grip op jouw cyclus, hormonen en menstruatieklachten hebt

Dit webinar is zeer informatief, verplicht je tot niets en is volledig gratis

Reserveer je plek

Kies hieronder een datum en tijd die jou uitkomt. 


Wat andere vrouwen inmiddels ervaart hebben tijdens en na de challenge

Martine
Voor mij was de Challenge een behoorlijke confronterende Eye opener. Mijn leven lang heb ik al last van extreme vermoeidheid en altijd ging ik maar door omdat mijn omgeving dit normaal leek te vinden.


Vaak kreeg ik de opmerking te horen van kom op je bent nog een jonge meid... Als je dit maar vaak genoeg hoort ga je er vanaf naar leven. Naja, leven is het dan niet meer. Het wordt dan meer overleven.


Sinds een paar jaar ben ik bezig met het echt proberen te luisteren naar mijn eigen lijf en deze challenge was echt even een stok achter de deur om mezelf toch echt soms over te geven aan mijn vermoeidheid op mijn slechtste dagen in mijn cyclus.


Theorie en praktijk zijn twee verschillende dingen en zitten nog lang niet op een lijn maar met deze challenge werd ik weer opnieuw uitgedaagd om nog eens extra kritisch naar mijn eigen grenzen en mijn energiebalans te kijken! Weer een stap in de goede richting gezet dus. 
Gwen

Het leuke is; zodra ik mijzelf inschreef voor de challenge ging ik  al bewuster naar mijn lichaam luisteren.


Dus nog voordat de challenge werkelijk van start gaat heeft het al effect.

Zodra de informatie van Anke en Peter daar dan bij kwam, vielen er puzzelstukjes op hun plaats maar kreeg ik ook nieuwe inzichten. Daarnaast weet ik nu wat normaal is tijdens mijn cyclus en wat niet.


In een maand valt niet alles tot in detail te behandelen, maar ik durf te zeggen dat ik handvatten heb gekregen waar ik de rest van mijn leven profijt van ga hebben (en mijn directe omgeving dus ook ;)).

Eveline
Als gezondheidswetenschapper heb ik geleerd welke hormonen er tijdens welke fase van de menstruatiecyclus een rol spelen, de theorie dus.


Wat ik in mijn opleiding niet heb geleerd is hoe deze veranderingen in hormoonspiegels gedurende de maand effect hebben op je gedrag, gemoedstoestand, lichamelijke klachten, sportprestaties, energie en zelfs op je communicatie en het kunnen nemen van beslissingen. Ofwel wat in de praktijk de uitwerkingen zijn van deze hormonen.


In dit grip op je cyclus programma heb ik dit allemaal wel geleerd en heb ik inzichten gekregen in hoe de theorie aan de praktijk gekoppeld is. Ook heb ik geleerd hoe je daar op een slimme manier mee om kunt gaan gedurende de cyclus.


Het mooie aan dit programma vind ik dat het niet alleen op jezelf gericht is, maar dat er ook gekeken wordt naar hoe je daar de mensen om je heen bij kunt betrekken.

Hormonale disbalans lijd vaak tot: Slecht slapen, darmproblemen, migraine, hoofdpijn, pijnlijke borsten, energieverlies en nog 143 andere klachten

Sanne
'Ik vond het een fijn programma waarbij ik heb leren reflecteren op mijn gedachten rondom de menstruatie. Ik heb hierdoor waardevolle gesprekken gevoerd met mijn partner en we zijn dichter bij elkaar gekomen. Het is een opstapje met handvaten om je eigen menstruatie in te gaan richten en inderdaad wat meer grip te krijgen!' 
Lucy
1 oktober begonnen met de grip cyclus challenge ben erin gestapt en niet wetende wat er te verwachten was. Ik ben erin gestapt omdat mijn menstruatie altijd heel heftig is en ik wilde daar iets aan doen. De groep was echt hartelijk en vriendelijk. Ik ben zoveel meer te weten gekomen over mij eigen cyclus.


Mijn menstruatie is laats geweest en voor het eerst heb ik geen klachten gehad.

Dank je wel Anke en Peter voor deze ervaring .

Barbra Oliemans

Ik ben Barbra Oliemans (35) Ik ken Anke en Peter van hun Boek: “Men-Struatie, de grote ontkenning” die ik via een vriendin aangeraden kreeg. Via een gratis seminar van Anke hoorde ik van de Challenge, en dat leek me wel wat voor mij. Ik was inmiddels op het punt dat ik angstig werd voor elke Menstruatie omdat deze erg pijnlijk en oncomfortabel was en steeds erger leek te worden.

Als persoon ben ik erg ‘Holistisch’ geïnteresseerd en geloof heilig in dat klachten een functie hebben en “pijnstillers/medicatie” dus niet de “oplossing” is maar dat ik dat ‘dieper moest gaan aanpakken. Ook al maken we onszelf nog zoveel wijs dat ‘pijn’ er nou eenmaal bij hoort, elke maand dubbelslaan van de pijn, diarree, en soms zelfs tot overgeven aan toe, leek mij niet meer “normaal”.
Ik had via kennissen en internet al best wat informatie ingewonnen en dingen uitgeprobeerd waaronder oefeningen (yoga), supplementen en meditatie.
De Challenge met het vriendelijke prijskaartje sloot dus wel aan bij mijn eerdere pogingen.  

 

Ik heb erg veel gehad aan de Challenge. Het voelde dat deze Challenge al mijn stukjes informatie die ik al had, een kloppend en werkbaar geheel maakte.
De Challenge geeft je in een fijne volgorde en “hapklare brokjes” een plan om d.m.v. informatie, opdrachten en bewustwording inderdaad “Grip te krijgen op je Cyclus”.

Daarbij heb ik het als heel ondersteunend en waardevol ervaren om dingen te kunnen delen in de gesloten facebook groep. Delen maakt dat je je niet alleen voelt, of het idee hebt dat alleen jij problemen met je cyclus ervaart.  


Ga er vanuit dat je op weerstand stuit. Want ik kan je vertellen, de negatieve zienswijze/overtuigingen die we als vrouwen door de jaren heen hebben vergaard over onze cyclus zitten soms diep en vast. Je zal soms echt even moeten wrikken om ze los(ser) te krijgen. Het kan zijn dat sommige opdrachten gevoelsmatig mogelijk minder bij je aansluiten waardoor je ze misschien uit gaat stellen. Ik raad je aan om ze toch te doen. Het kan verrassende inzichten opleveren, en uitkomsten bieden die je zelf niet had kunnen voorzien.  

 

Ik vond het een bijzondere reis deze Challenge. Met zeer veel inzichten en onverwachte momenten en emoties. Bedenk je, het is het begin. Je krijgt een zetje, een fundering, waarop je zelf daarna kunt doorbouwen.  

 

Bedankt voor de ervaring Anke en Peter!

Reserveer jouw plek door op de onderstaande knop te klikken

Meld je aan voor het gratis webinar