Wekelijks geven wij een gratis masterclass over verschillende onderwerpen aangaande de cyclus van vrouwen

Wij werken samen met artsen, specialisten en therapeuten om jou van de beste informatie te kunnen voorzien

Aanmelden een gratis masterclass

Meld je hier aan voor een van onze gratis masterclasses

0

SEPT
0000

Masterclass:


Zomerfit zonder dieet.


Een masterclass over: Voedingsstoffen, ont-stressen en celgezondheid


Deze gloednieuwe masterclass is een must see voor elke vrouw en man. 

Peter de Vroed

 

Elke week

10:00

of 

20.00

Webinar:


Hormonen en celgezondheid. 

"Hormonen? Daar hebben toch alléén vrouwen in de overgang last van?"

Als we het hebben over hormonen of hormonaal disbalans, dan denken we vaak aan vrouwen die in de overgang zijn. Opvliegers, nachtelijk zweten en/of gewichtstoename. Toch is dit echt slechts een klein gedeelte van wat hormonen in disbalans kunnen doen.

Hormonen regelen namelijk o.a. de cyclus van vrouwen, de geslachtsorganen van mannen maar ook ons slaap en waakritme, of we ons gelukkig voelen, ons metabolisme en of we in staat zijn om lief te hebben en te voelen. Het is dus een misvatting om te denken dat het alleen vrouwen in de overgang aangaat.

Een hormonaal disbalans kan in de puberteit al ontstaan. Bij jongens kan dat zich uiten in bijvoorbeeld acne en meisjes kunnen enorm veel last hebben van menstruatie gerelateerde klachten.
Lichamelijke veranderingen, stress, verkeerde voeding en altijd maar doorgaan omdat je denkt dat dat moet, heeft op korte en of lange termijn tot gevolg dat je in een hormonaal disbalans terecht komt. Maar hoe weet je nu of jij een hormonaal disbalans hebt en wat dat voor een effect heeft op je lichaam en geest?
Symtpomen van een hormonaal disbalans zijn o.a.:
- Menstruatieklachten- Hevig of langdurig bloedverlies- Overgangsklachten- Slaapproblemen- Vermoeidheid- Gejaagd gevoel- Kort lontje- Humeurschommelingen- Laag libido- Gewichtstoename / Overgewicht / Obesitas- Schildklierproblemen- Haaruitval- Depressieve gevoelens- PCOS- PMS- Acne- Spier- en gewrichtspijn- Verstoorde darmflora- Te korten aan bouwstoffen en vetzuren- Verzwakt immuunsysteem
Meten = weten
Ben jij in balans of in disbalans? Meten = weten.Als je klachten hebt dan kun je eigenlijk op je vingers natellen dat je ergens een disbalans hebt. Maar wat nu als je van jezelf vindt dat je voldoende aan beweging doet, gezond eet en drinkt en jezelf best goed in acht neemt?

Voor beide gevallen telt, meten = weten en laat je eens goed informeren.En daar gaat dit webinar over.
Webinar met als doel om je goed te informeren
Wij als Hormooncentrum en Menstruatie voorlichtingsinstituut, willen heel graag jou informeren over de gevolgen van een hormonaal disbalans, maar ook wat jij er aan kan doen om weer in balans kan komen en je immuumsysteem te versterken om te voorkomen dat je ziek wordt.

De oplossingen zijn eigenlijk vrij eenvoudig maar het is zaak dat je als mens bewustzijn krijgt op wat er gebeurt om zo adequaat te werk te gaan voor jouw algemene gezondheid en welzijn. Kijk dit gratis webinar en laat jezelf informeren. Op het einde van dit webinar is er ruimte om al je vragen te stellen.

Het Hormooncentrum is opgericht door het Menstruatie voorlichtingsinstituut.Anke Verhagen

0

jan

feb

0000

Masterclass:


30 vormen van anticonceptie zonder hormonen.


Hormonale anticonceptie. Voor de ene vrouw een zegen en voor de ander een ramp.
Maar wist jij dat er 30vormen van anticonceptie zijn zonder hormonen?
In deze gratis masterclass gaan we in op de voor en nadelen van hormonale anticonceptie en geven we je inzicht in de alternatieve die er zijn.

Deze masteclass wordt 3 keer per week gegeven. Klik op onderstaande knop voor de datums

Anke Verhagen
Anke Verhagen

Anke Verhagen is cyclus coach en mede oprichter van het menstruatie voorlichtingsinstituut. 

In 2014 begon haar ontdekkingstocht naar haar eigen menstruatiecyclus. Op dat moment ondervond zij veel menstruatieklachten. Zij menstrueerde 7 tot 8 dagen met veel bloedverlies, pijnklachten en humeur schommelingen. Haar energieniveau was dagenlang nihil. Nu menstrueert zij nog maar 1,5 dag en heeft nagenoeg geen klachten meer. Haar energie is op 1 dag na de hele maand tot 300% hoger. Uit ervaring weet zij dat dit voor bijna iedere vrouw voor handen ligt. Samen met artsen, specialisten en therapeuten, is er een methode ontwikkeld die echt werkt. Hoe? Dat legt ze uit in dit webinar.