Voorlichtster Brenda ten Have - Straatman

Mijn naam is Brenda ten Have – Straatman. 

Vanaf een van de eerste menstruatie periode had ik al moeite met het “normaal” functioneren op school. Hevige buikkrampen en hevig bloedvlies beheerste mijn dagen. Bij de huisarts aangekomen kreeg ik te horen dat dit erbij hoorde en dat ik maar een pijnstiller moest nemen. Uiteindelijk ben ik maar aan de pil gegaan om mijn klachten te verminderen. Ik kan hier nog lang over door gaan, maar dat zal ik jullie besparen. 

Het komt er op neer dat ik veel onbegrip en een nare tijd heb meegemaakt rondom mijn menstruatie. Zelfs toen zwanger worden niet lukte werd ik niet serieus genomen in mijn verhaal.  Na veel zoeken blijk ik endometriose te hebben wat waarschijnlijk voortkomt uit de pubertijd. 

Dit is dus gelijk mijn motivatie om aan dit project mee te doen. Ik wil graag meisjes en vrouwen behoeden voor wat ik heb meegemaakt en hun een boel ellende besparen.  

Mijn eigen ervaring gebruik ik ook door mensen te coachen tijdens hun kinderwens/vruchtbaarheidstraject door gesprekken en geven van workshops. Ik zie menstruatie voorlichter als een mooie aanvulling op het werk dat ik doe en hoop zo nog meer mensen te kunnen helpen.

Zelf ervaren of meer informatie?

Je kunt het een man 100 keer vertellen, maar pas wanneer hij het zelf ervaart, kan hij het pas echt begrijpen. Voor de regio Zwolle kun je mij boeken voor de menstruatie challenge, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten.