Menstruatie armoede bestaat ook in Nederland

Ook jij kunt helpen om dit te bestrijden

Armoede in Nederland?

Ook in Nederland kan niet iedereen tampons of maandverband betalen. Ook hier zijn mensen die behelpen met vodden, wc-papier of kranten; bezuinigen ze tijdens hun menstruatie noodgedwongen op groenten of fruit; of missen ze werk of school. Dat blijkt uit onderzoek van feministisch platform De Bovengrondse, waarover je hier meer kunt lezen.

Dit gaan wij doen

Ook de Bovengrondse wil zich net als ons instituut, zich niet beperken tot onderzoek. Daarom start De Bovengrondse een inzamelingsactie om voor één jaar producten te regelen voor de mensen waarvan tijdens ons onderzoek bleek dat ze die niet of nauwelijks kunnen betalen: met name minima, dak- en thuislozen en ongedocumenteerden.

Van de donaties die we ophalen, kopen we tampons en maandverband die van goede kwaliteit zijn. Hiervoor hebben we de handen ineen geslagen met de Voedselbank, het Leger des Heils en het Wereldhuis, via wie de producten zullen worden verstrekt. 

Dit doet ons instituut

Wanneer je in november of december een van onze boeken koopt, doneren wij de helft van de opbrengst aan deze actie. Natuurlijk krijg je nog steeds het boek Cyclus geheimen gratis bij aanschaf van het boek: Men-Struatie, de GROTE ontkenning