arrow_drop_up arrow_drop_down

Meer grip op jouw cyclus, en menstruatieklachten

 Voor alle vrouwen die laagdrempelig iets  aan hun menstruatieklachten willen doen

This is the day you will remember

Als ik terugdenk aan al die jaren dat ik elke maand weer opkeek tegen de naderende menstruatie, kan ik mij nu niet meer voorstellen hoe ik heb kunnen denken dat al mijn klachten er 'gewoon' bij hoorden.


De week voor mijn menstruatie was ik niet te genieten en in de week zelf vloeide ik 7-8 dagen. Ik verging van de buikkramp en mijn energie daalde tot een punt dat alles een opgave leek. Herkenbaar?


Met een paar eenvoudige stappen heb ik meer grip gekregen op mijn cyclus. Wil jij weten welke? Lees dan zeker verder.

Lees verder

Over ons 

Wij zijn Anke Verhagen en Peter de Vroed. In 2014 ontdekten we dat menstruatieklachten er helemaal niet gewoon bij horen zoals de meeste mensen lijken te denken. We zijn gaan onderzoeken en vonden manieren waardoor menstruatieklachten verdwenen. Samen met het Radboud UMC deden we onderzoek. Nu anno 2020, hebben we in verschillende onderzoeken onder in totaal meer dan 75.000 vrouwen onderzoek gedaan. 


Waarom denken zoveel vrouwen dat menstruatieklachten er gewoon bij horen?


Wat blijkt is dat vrouwen vaak onvoldoende geïnformeerd zijn. Vaak ook met de kennis uit vroegere generaties. Die klopt vandaag de dag van geen kanten meer natuurlijk


Zodra ze de juiste informatie en ondersteuning krijgen, verdwijnen de meeste klachten als sneeuw voor de zon, menstrueren ze korter en voelen zij zich veel energieker. 


Wij hebben het tot onze missie gemaakt om vrouwen hierin te ondersteunen. Dit doen wij doormiddel van onze programma's, voorlichting, coaching en workshops. 

Snelle resultaten


Short cut:


In negen weken meer grip op je cyclus en menstruatieklachten.


Zeven masterclasses die alle verschil voor jou gaan maken.

Inhoud van het programma

Class 1. Invloed van de maatschappij op jouw klachten


 • Waarom houdt de maatschappij zo weinig rekening met de behoeftes van vrouwen (die vaak anders zijn dan de behoeftes van mannen)?
 • Wat zijn hiervan de gevolgen voor jou als vrouw, voor mannen en voor de maatschappij? 
 • Wat zijn de werkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen die er wel écht toe doen.
 • Hoe kunnen we die verschillen benutten ten gunste van iedereen. 

Hoe vreemd dit misschien ook voor je klinkt, maar wanneer je de antwoorden op deze vragen echt overdacht hebt, begrijp je al zoveel meer over het ontstaan van jouw menstruatieklachten.

Al deze onderwerpen komen in de eerste masterclass aan bod. Je zal ontdekken dat we als maatschappij slechts een paar nieuwe afspraken moeten maken om het voor mannen en vrouwen, het leven een stuk eenvoudiger te maken. 

Class 2

Je blijft toch ook niet met kiespijn rondlopen

Class 2. Meer kennis over de hele menstruatiecyclus

Wanneer jij meer kennis hebt over jouw gehele cyclus (Gemiddeld 28 dagen), leer jij jezelf op een verrassende manier opnieuw kennen. Je leert de signalen van jouw lichaam steeds sneller op te merken omdat je hier nu bewust mee bezig bent. 


Deze masterclass geeft je op een totaal andere manier inzicht in jouw cyclus. Kijk deze masterclass bijvoorbeeld samen met jouw partner. Ook jouw partner zal dan zoveel meer begrijpen over wat er allemaal in een vrouwenlichaam gebeurt. 

Class 3

Class 3. Hoe ontstaan menstruatieklachten

Bij menstruatieklachten wordt er meestal gekeken naar het oplossen van deze klachten. In onze beleving is dat pleisters plakken op wonden, alleen maar omdat het te veel tijd kost om de oorzaak te achterhalen.


Maar is het niet veel logischer om eerst de oorzaak van klachten te achterhalen? Immers, als je de oorzaak van een klacht weet en deze oorzaak weghaalt, de kans dan groot is dat de klacht ook verdwijnt. Veel moeilijker gaan we het dus niet maken. 

In deze masterclass gaan we dus kijken waar jouw menstruatieklachten vandaan zouden kunnen komen. Deze masterclass gaat jou veel inzicht geven in jouw eigen manier van leven en welke zaken jouw aandacht vragen. Waar zou je beter op kunnen letten en wat behoeft meer onderzoek. 

Class 4

Class 4. Wensen en behoeftes

Zolang wensen en behoeftes als wishfull thinking worden beschouwd, zal er nooit iets veranderen. Het is dus zaak om eens serieus naar jouw wensen en behoeftes te kijken. 

Wanneer je bij een reisbureau komt (Voor zover mensen dit nog doen) en je zegt: Ik wil graag op vakantie, wat denk je dan dat de eerste vraag van de medewerker zal zijn? Precies, waar wilt U heen.

In deze masterclass gaan we het dus hebben over jouw Wensen en behoeftes. Heerlijk egoïstisch alleen maar praten en plannen maken over jouw wensen, behoeftes en verlangens. Alsof er niemand anders op deze wereld is. Geen partner, geen kinderen en geen werkgever.

Als je nu al weerstand voelt in de zin van: JA MAAR zo is de werkelijkheid toch niet. Dit is toch niet realistisch! Dan weet je zeker dat je deze masterclass niet mag missen. Dit wordt zo'n leuke uitdaging voor je. Een die jouw leven zeker ten positieve gaat veranderen. 

Class 5

Class 5. Een plan maken

Nu wordt het echt spannend. Het is leuk om te weten wat jouw wensen en behoeftes zijn, maar hoe ga je hier nu in de praktijk mee om? Om jouw wensen en behoeftes te vervullen, zullen keuzes gemaak moeten worden. 


Wanneer jij bijvoorbeeld behoefte hebt aan rust, kan het zo zijn dat jouw kinderen behoefte hebben aan aandacht. Hoe ga je er in de praktijk nu voor zorgen dat zowel jij als jouw kinderen voorzien worden in hun behoeftes?

In deze masterclass helpen we je op weg om een gedegen plan te maken. Alle beren die je zeker op de weg zal zien, laten we verdwijnen en anders rijden we er omheen. Er kan zoveel meer dan je denkt. 

Class 6

Class 6. Plan uitvoeren


Weten waarom de maatschappij weinig rekening houd met de behoeftes van vrouwen, meer kennis over jouw cyclus, begrijpen hoe jouw klachten ontstaan, weten wat je behoeftes zijn en een geweldig plan hebben, is niet genoeg.

Wanneer jij jouw briljante pan niet uitvoert, verandert er alsnog niets. 

In deze masterclass gaan we je alle tools geven om jouw plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Zonder excuses of concessies. Er is echt maar 1 persoon nodig om de beslissing te nemen om alles in jouw leven te veranderen. Fijn als andere hieraan mee willen werken maar zeker niet noodzakelijk. Na deze masterclass snap je waarom dit programma zo'n goede keuze was en waarom je de dag dat je de keuze voor dit programma maakte, nooit meer zal vergeten.

Class 7


Class 7. Evaluatie

Wat als deze stappen nog niet voldoende zijn om van jouw klachten af te komen. Wat als je meer hulp en ondersteuning nodig hebt. 


In deze masterclass gaan we de stappen die je gezet hebt evalueren. Waar loop je nog tegenaan en wat kun je hier mogelijk aan doen.  

Ja ik wil van mijn menstruatieklachten af en meer grip op mijn cylcus

Wat andere zeggen

Dit raakt de essentie
Waarom ik wel wil mee doen is omdat het verhaal me geraakt heeft. Omdat er waarheid in zit. Het is geen symptoombestrijding. Het zijn woorden over de essentie van de vrouw en hoe het is om in deze cultuur vrouw te zijn. Woorden die werkelijk er toe doen omdat ze helpen met een beter inzicht te creëeren. Vrouw, Man , volwassen , kinderen! Bedankt daarvoor."
Caja Wiersma
Ge-wel-dig

Deze methode is zoveel meer dan alleen een boek over menstruatie en rust nemen. Met iedere bladzijde en masterclass kwam er meer herkenning over mijn hele vrouw-zijn, hoe ik in mijn relatie sta (hoe ik reageer op hem, hij op mij), hoe mijn verleden en pijn triggers mij en mijn man en onze manier van communiceren beïnvloeden etc.

Ik ben ontzettend dankbaar voor jullie werk. Geen therapeut heeft me de informatie kunnen geven die ik uit dit boek heb kunnen halen. Waarvoor mijn dank. 

Frederique Peckelsen
Ik dacht dat ik al veel wist

Ik ben nu 7 weken bezig en tot nu toe bevalt het erg goed! Ik dacht dat ik al wel zicht had op mijn cyclus omdat ik al ruim een jaar bij hou. Maar toch, met zo'n maandkalender breng je het heel anders in kaart en het werkt ook echt een stok achter de deur. Dus zoveel inzicht had ik toch nog niet in mijn cyclus! Ik denk dat met de tweede kalender mijn klachten nog beter in kaart kan brengen, en daarnaast wil ik nu ook wat meer aandacht besteden aan andere dingen die me opvallen.

Aline
€ 197,-

Masterclass programma

Ja natuurlijk wil ik meer grip op mijn cyclus en minder menstruatieklachten. Ik ontvang graag:


 • Toegang tot de masterclasses in een beveiligde omgeving
 • Toegang tot het maandelijkse 'vraag maar raak' webinar
 • Alle tools en hulpmiddelen
 • De mogelijkheid om alle vragen over mijn cyclus te stellen via mail
 • Het E-book: Menstruatie, de grote ontkenning
 • Het E-book: Cyclus geheimen

Veel gestelde vragen

Menstruatieklachten horen er toch gewoon bij?

Het is een enorme en hardnekkige misvatting die op vele niveaus nog steeds bestaat. Jouw lichaam laat door pijn merken dat er iets mis is. Het groeien van jouw haar doet toch ook geen pijn. Menstruatie is een natuurlijk proces. Je mag natuurlijk opmerken dat je baarmoeder iets verkrampt maar pijn mag dit niet doen. Daarnaast zijn er ongeveer 150 verschillende klachten die vrouwen kunnen ondervinden rondom hun menstruatie. We zijn deze klachten normaal gaan vinden maar ze zijn zeker niet natuurlijk. Het goede nieuws is dat je er vanaf kunt komen. 

Ik neem altijd een pijnstiller en ga dan gewoon door. Kan dat kwaad?

Pijnstillers zijn bedoeld om pijn te stillen. NIET om de signalen van je lichaam te negeren. Wanneer je elke maand structureel de signalen van jouw lichaam onderdrukt en hier niets aan doet, bestaat er een kans op onherstelbare schade aan jouw lijf. Net als met kiespijn kun je vrij lang de pijn wegslikken. Je ontkomt er echter niet aan om iets aan de oorzaak te doen of te laten doen. 

Heeft het zin om dit programma te volgen als je aan de hormonale anticonceptie bent?

Ja dat heeft zeker zin. 

Kan mijn huisarts mij deze informatie niet geven?

Wanneer een huisarts zich heeft verdiept in het voorkomen van menstruatieklachten waarschijnlijk wel. De meeste huisartsen weten van heel veel dingen iets. De informatie die je in dit programma krijgt ontvang je van mensen die nergens anders mee bezig zijn als met het voorkomen en verhelpen van menstruatieklachten.

Waarom is dit programma zo goedkoop?

Wij hebben een missie. Deze missie is er op gericht om zo veel mogelijk vrouwen te helpen minder menstruatieklachten te ervaren. Daarom geven we op dit programma ook een flinke korting.

Stel dat ik het programma niets vind

Wij hanteren voor dit programma een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Mocht je dus niet tevreden zijn over wat je in deze periode te zien krijgt, dan kun je gewoon je geld terug vragen. 
€197,-

Masterclass programma

Ja natuurlijk wil ik meer grip op mijn cyclus en minder menstruatieklachten. Ik ontvang graag:


 • Toegang tot de masterclasses in een beveiligde omgeving
 • Toegang tot het maandelijkse 'vraag maar raak' webinar
 • Alle tools en hulpmiddelen
 • De mogelijkheid om alle vragen over mijn cyclus te stellen via mail
 • Het E-book: Menstruatie, de grote ontkenning
 • Het E-book: Cyclus geheimen
Wij gebruiken cookies