Voorlichtster Jaëlla van Egeren

Mijn naam is Jaëlla, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn partner en hond in het pittoreske Breukelen. Momenteel werk ik in de zorg en ben ik een opleiding tot Yoga Docent aan het afronden. Ik ben een heel divers persoon die niet stil kan zitten en continu bezig is met mijn eigen ontwikkeling. Ook wil ik graag iets voor anderen kunnen betekenen dus toen ik zag dat er menstruatie voorlichters gezocht werden wist ik meteen dat dit iets voor mij zou zijn.


Ik heb namelijk zelf jarenlang geworsteld met menstruatie problemen zonder te weten dat het met mijn hormonen te maken had. Ik had vooral veel last van heftige emoties en stemmingswisselingen, maar ook de lichamelijke ongemakken zoals vermoeidheid en pijn. 


Tot ik op een gegeven moment een artikel las over de bijwerkingen van de pil waar nooit over gesproken werd. Ik besloot meteen om met alle vormen van hormonale anticonceptie te stoppen en mij te gaan verdiepen in mijn cyclus. Door eigen onderzoek met behulp van het boek "Men-Struatie, de grote ontkenning" en een Care For Woman coach ben ik erachter gekomen dat ik heel slecht reageer op hormonen en dat ik last had van PMS klachten. Ik schrijf heel bewust "had" want inmiddels heb ik nagenoeg geen klachten meer. Door wat aanpassingen in mijn leefstijl, een voedingssupplement en vooral door goed naar mijn lichaam te luisteren en lief te zijn voor mezelf ben ik een heel ander mens geworden.


Ik heb ruim 5 jaar over dit hele traject gedaan en dat wil ik andere vrouwen graag besparen. Mijn kennis en persoonlijke ervaringen wil ik gaan inzetten om vrouwen hiermee te begeleiden zodat ook zij in hun eigen kracht komen te staan. Tevens vind ik het belangrijk om mannen hierbij te betrekken zodat ze meer begrip krijgen en vrouwen kunnen ondersteunen. 

Zelf ervaren of meer informatie?

Je kunt het een man 100 keer vertellen, maar pas wanneer hij het zelf ervaart, kan hij het pas echt begrijpen. Voor de regio Amsterdam kun je mij boeken voor de menstruatie challenge, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten.