Page content

article content

Menstruatiekrampen. Hoe ze ontstaan en wat je eraan kunt doen

Hoe ontstaan krampen en wat kun je eraan doen?

Menstruatiekrampen ontstaan doordat de baarmoeder samentrekt om het opgebouwde weefsel in jouw baarmoeder, los te maken en naar buiten te werken. Sommige vrouwen ervaren dit als een mini bevalling.

Wanneer je lichaam goed in balans is, mag jij tijdens jouw menstruatie een dag milde krampen ervaren. Op de pijnschaal van 1 t/m 10 zou je dus maximaal een 3 mogen scoren. Alles boven dit getal is afwijkend dan wel zorgwekkend. Hoe is dat bij jou? (Doe de menstruatietest).

Er kunnen meerdere oorzaken zijn wanneer je meer dan een 3 op de pijnschaal scoort. Deze oorzaken verdelen wij hier in 2 categorieën.

 1. Medische oorzaak
 2. Levensstijl oorzaak

Mogelijke medische oorzaken

 • Endometriose
 • Adenomyose
 • Myoon beter bekent als vleesboom
 • Poliep
 • Cyste
 • Hormonale disbalans

Dergelijke oorzaken kunnen alleen door een arts worden vastgesteld. Wil je medische oorzaken uitsluiten gebruik dan ons anamneseformulier om goed voorbereid op het spreekuur van jouw arts te verschijnen. Na het invullen kun je het formulier uitprinten en meenemen naar het spreekuur.

Levensstijl oorzaken

Wanneer er medisch geen oorzaken gevonden kunnen worden, is het verstandig om te gaan kijken naar andere mogelijke oorzaken. Andere veel voorkomende oorzaken zijn:

 • Stress
 • Hormonale disbalans
 • Voeding
 • Levensstijl
 • Lichamelijke en emotionele blokkades

Geen vrouw is hetzelfde en ook jouw cyclus veranderd. Wanneer jij het anamneseformulier invult en dit aan ons toestuurt, nemen wij persoonlijk contact met jou op. Dit intakegesprek is volledig gratis. Wij hebben een heel team van artsen en deskundigen die graag alle tijd voor jouw nemen (niet een tien minuten gesprekje zoals bij veel artsen). Tijd om goed te luisteren naar jouw klachten en je daadwerkelijk te helpen bij het oplossen hiervan.

Jouw lichaam is gemaakt om zichzelf te genezen. Soms is een medische ingreep onvermijdelijk. Onze artsen en deskundigen zullen eerst kijken welke andere mogelijkheden er zijn. Medisch ingrijpen kan altijd nog.

Jouw cyclus kent vele geheimen. Meer bewustzijn op jouw cyclus leert je meer over jouw hele vrouw-zijn. Al deze geheimen hebben wij beschreven in onze boeken. Tijdelijk krijg je het boek: Cyclus geheimen, gratis.

Investeer in jezelf

Voor nog geen tien euro leer jij alles over jouw hele cyclus. De boeken zijn geschreven naar aanleiding van grootschalig onderzoek onder meer dan 60.000 vrouwen. Je zal versteld staan van wat je allemaal nog niet weet over jouw eigen cyclus. Je leert hoe jij optimaal gebruik kan maken van jouw cyclus. Een kleine investering die jouw leven als vrouw enorm zal verrijken.

Lees hier de boeken

Wanneer jij jouw klachten bagatelliseert en denkt: Ach het hoort er gewoon bij, is de kans groot dat jouw lijf steeds meer klachten gaat vertonen. Zoals een arts pas zei: “Vrouwen zijn sterk, vaak te sterk. Zo gaan zij voorbij aan de signalen van hun lichaam met alle gevolgen van dien.” Menstruatieklachten horen er helemaal niet gewoon bij. We zijn ze vaak ‘normaal’ gaan vinden.

Trek aan de bel, wij zijn er om jou hierin te ondersteunen.

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Menstruatiekrampen. Hoe ze ontstaan en wat je eraan kunt doen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.