Na 7 jaar onderzoek stop ik er niet mee

Na 7 jaar onderzoek stop ik er niet mee

Regelmatig vraag ik mij wel een af waarom ik hier niet mee stop. Stop met onderzoek naar de invloed van de menstruatie op mens en maatschappij. Stop met het volgen van allerlei opleidingen en studies om een meer onderbouwde visie te krijgen over de verschillen tussen het vrouwen- en mannenlichaam. Stop met mij hard te maken voor de andere behoeftes die het vrouwenlichaam nu eenmaal heeft.

In het verleden verdiende ik immers veel meer geld met wat ik deed. Kreeg ik niet dagelijks te horen: ‘blijf uit onze bloedpoes meneer de Vroed. Wat weet jij hier als man nu vanaf. Waarom moet jij als man je hier zo nodig mee bemoeien en zo kan ik nog wel even doorgaan.

auw

Nog steeds raakt het mij en doet het soms zelfs pijn, wanneer ik dit soort commentaren lees. Ik heb op mijn beurt net zo goed een oordeel over de vrouwen die dit soort dingen zeggen. Soms heb ik het idee dat ik sta te gillen in de woestijn. Dat ondanks alle onderzoeken en bewijzen, er slechts een handje vol vrouwen stappen onderneemt om iets aan hun menstruatie of hormoon gerelateerde klachten te gaan doen. Hoe komt dit toch?

Dit is de vraag die mij de laatste maanden bezighoudt. Waarom blijven mensen in dezelfde boodschappen en verhalen geloven. Waarom veranderen mensen, zelfs wanneer er waterdichte bewijzen zijn, niet van gedachte laat staan van gewoontes.

Het antwoord is misschien wel simpeler als dat je zou denken. Je moet hiervoor wel terug in de tijd. In jouw eigen tijd wel te verstaan. Naar de boodschappen die jij als kind keer op keer te horen hebt gekregen.

Bijvoorbeeld. Een kind krijgt tussen het 5e en 7e levensjaar maar liefst 800.000 keer ‘NEE’ te horen. NEE is voor een kind mentaal en fysiek een keiharde afwijzing. Het is namelijk vaak geladen met een emotie. NEEEEE, hoe vaak moet ik dit nog zeggen (lading: ergernis). NEEEEE, dat is gevaarlijk (Lading: angst) enz. Dit doet iets met het kind omdat een afwijzing met emotie, diepe sporen op je ziel, lijf en hersenen nalaat.

De naakte ‘waarheid’

Wanneer je een boodschap maar vaak genoeg te horen krijgt, ga je hem vanzelf geloven. Het kan namelijk niet anders zijn. Heerlijk helder ………….. Je weet precies wat er op de puntjes moet staan toch?

Wanneer je een boodschap van jongst af aan maar vaak genoeg te horen krijgt en er een emotionele lading aan verbonden is, wordt het in jouw onderbewustzijn (het deel van jou dat vele malen groter is dan jouw bewustzijn) als waarheid aangenomen.

Veel jonge meiden krijgen te horen dat menstruatieklachten er nu eenmaal ‘gewoon’ bij horen. Wanneer ze er dan toch een keer over klagen, is de kans groot dat ze als ‘zeur’ of ‘aansteller’ betiteld worden. Natuurlijk is dit pijnlijk voor het jonge brein dat dit als afwijzing labelt. Elke keer als het meisje daarna klachten ervaart, speelt het oude bandje weer af: ‘Zeur niet zo, het hoort er nu eenmaal bij, stel je niet aan.’

Op deze manier wordt het taboe in stand gehouden en durven maar weinig meiden en vrouwen te praten over hun klachten. Hierdoor denken de meeste mensen dat het allemaal wel meevalt. Je hoort er immers maar weinig vrouwen over klagen.

Klagen ze wel, dan vallen ook mannen in oude patronen. Die hebben namelijk ook vaak te horen gekregen dat ze niet moeten zeuren, een beetje stoerder moeten zijn en al helemaal niet mogen huilen.

Uit de impasse komen

Er zijn twee manieren om uit deze impasse te komen. Twee manieren waarop je oude gewoontes en gedachte kunt doorbreken.

  1. Hypnose
  2. De oude gedachtes vervangen door nieuwe

Van hypnose heb ik geen kennis. Wat ik wel kan doen is een andere boodschap de wereld in helpen. Het werkt in deze net als bij reclame. Als je een boodschap maar vaak genoeg hoort, blijft hij vanzelf een keer hangen. Dus bij deze nogmaals mijn boodschap:

  1. Menstruatie en hormoon gerelateerde klachten horen er niet bij
  2. Vrouwen hebben een ander lijf als mannen
  3. Het Vrouwenlijf heeft hierdoor andere behoeftes als het mannenlijf
  4. Als vrouwen moeten functioneren alsof ze een mannenlijf hebben gaat het mis. Vrouwen moeten dan namelijk over hun grenzen heen en dit heeft grote gevolgen voor hun gezondheid en algemeen welzijn
  5. We moeten hierover andere afspraken maken en luisteren naar de behoeftes van vrouwen
  6. Geen vrouw is hetzelfde en geen cyclus is gelijk. Een eenduidige oplossing kan voor vrouwen dus ook niet werkzaam zijn. Luister dus naar de individuele behoeftes van vrouwen. (Als je nu denkt: Ja maar dat kan toch niet, denk je waarschijnlijk als een man)
  7. Als een vrouw niet naar haar cyclus mag leven of leeft, moet ze vaak verharden om het leven vol te houden
  8. De wereld heeft al genoeg mannelijke invloed en verharde vrouwen. Krachtige vrouwen ontstaan wanneer ze niet meer hoeven te verharden
  9. Een betere wereld begint bij krachtige vrouwen met High self-esteem
  10. Een vrouw met high self-esteem gaat niet over haar grenzen heen

Ik zie dit dagelijks bij ons in het Hormooncentrum gebeuren. Vrouwen die binnenkomen met soms hun laatste stukje hoop. Wanner deze vrouwen dan binnen een paar maanden herstellen van hun klachten en weer bruisen van de energie, dan weet ik weer waarom ik dit werk volhoud. Waarom ik niet opgeef, doorzet en door zal blijven zetten.

Een betere wereld begint bij vrouwen die ja zeggen tegen zichzelf

Toen in vanmorgen wakker werd sliep Anke nog. Ik voelde dankbaarheid en inspiratie om dit blog te schrijven. Wat heeft deze vrouw enorme stappen gemaakt. Ik weet van hoever ze is gekomen. Dat zij naast haar beroep als lichaamstherapeut samen met mij de passie heeft om andere vrouwen te helpen en te ondersteunen.

Andere vrouwen te inspireren en aan te moedigen om voor zichzelf te kiezen. Niet stoer te doen of sterk te zijn, maar de kracht in zichzelf te herontdekken. Samen te werken aan een higher self-esteem. De ‘Grip op je cyclus challenge’ komt uit haar diepe vrouwelijke wijsheid.

Dit programma heeft zij ontwikkeld voor jou. In vier weken tijd deelt ze alles wat ze in zich heeft aan liefde, persoonlijke ontwikkeling en kennis op het gebied van de menstruatiecyclus en hormonen.

Heb jij het lef en de liefde voor jezelf om samen met Anke en andere vrouwen dit avontuur aan te gaan? Ben jij klaar om jouw oude patronen en gewoontes achter je te laten?

De challenge start op 1 september 2021. Ben jij erbij?

Klik dan hier

Over de schrijver
Peter is de auteur van het boek: 'Men-struatie, de grote ontkenning.' Hij vind de dynamiek tussen vrouwen en mannen mateloos interessant. Hij weet vanuit eigen ervaring en onderzoek, dat meer kennis over de menstruatiecyclus van vrouwen, vele voordelen heeft voor de hele maatschappij."Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig maar niet gelijk. Door oog te hebben voor de verschillen, wordt de kracht van beide sekse zichtbaar."Het is zijn missie om mensen te helpen meer bewust om te gaan met de menstruatiecyclus. Dit omdat hij weet dat wanneer je elkaar beter begrijpt, het leven steeds leuker wordt. Dit doet hij als gast docent en door het geven van workshops bij bedrijven m.b.v. de Men-Struatie challenge.
Reactie plaatsen