Beste vader. Deze video is namens jouw dochter

De kans is groot dat jij de link naar deze pagina van jouw dochter hebt ontvangen. Het kan zijn dat ze dit voor de lol heeft gedaan, maar waarschijnlijk zit er toch een diepere boodschap achter. Uit onderzoek onder ruim 15.000 jonge meisjes (en ruim 48.000 volwassen vrouwen), blijkt dat 84% van hen met zorgelijke menstruatieklachten rond loopt.


De veel gehoorde opmerking (vaak van mannen) 'stel je niet aan' zorgt ervoor dat meisjes vaak niet durven te praten over hun klachten. Zelfs op school gebeurt dit regelmatig. 86% Van de meiden geeft aan dat er op school onvoldoende rekening wordt gehouden met hun klachten. 


Aan de meeste mannen is nooit iets uitgelegd over de impact die de menstruatie op het leven van vrouwen en jonge meiden heeft. Met de YouTube serie die wij samen met jou en andere mannen gaan maken, willen wij de vaders van Nederland betrekken bij het doorbreken van de taboes om jullie zo deelgenoot maken van de oplossing van menstruatieklachten. 


Nu kunnen we je dat allemaal uit leggen maar dan 'begrijp' je het nog niet. De snelste manier om er achter te komen wat de impact van menstrueren is, is het zelf te ervaren. Wij dagen jou niet uit maar vragen je namens jouw dochter om je hulp. Wij vragen je om eens 1 dag te ervaren wat jouw dochter en vele andere meisjes en vrouwen maandelijks ervaren wanneer zij menstrueren. Doe je mee?


*er zijn slechts 12 plekken per seizoen beschikbaar.

natuurlijk doe ik mee

Waarom is dit zo belangrijk?

Meisjes zijn geen jongens

Voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen, zijn de regels in het dagelijks leven meestal hetzelfde. Terwijl er toch zeker verschillen zitten in behoeftes. Geen rekening houden met de andere behoeftes van meisjes kan ertoe leiden dat:

  1. Meisjes doorlopen met onnodige klachten
  2. Er gezondheidsrisico's op korte en lange termijn ontstaan
  3. Er vruchtbaarheidsproblemen op latere leeftijd ontstaan
  4. Meisjes chronisch vermoeid raken

Het is tijd dat mannen menstruatieklachten bloedserieus gaan nemen. Dat wij ook omtrent dit onderwerp, verantwoording nemen voor onze dochters. Zodat zij gehoord worden en we samen de taboes kunnen doorbreken.

Als meisjes op dit onderwerp hun grenzen al niet aan kunnen, durven of mogen geven, hoe kunnen we dan verwachten dat zij dit op het gebied van bijvoorbeeld seksualiteit, dat wel gaan doen?

Laten we onze dochters leren dat zij naar hun lichaam mogen luisteren en over hun klachten mogen praten. Zo helpen wij ze om hun grenzen beter te bewaken. 

Jouw deelname helpt om dit grote taboe te doorbreken.


Jij helpt meisjes om gezonde grenzen te leren stellen

Wat verwachten wij van jou als jij je aanmeldt

Het is de bedoeling dat jij een dag (tijdens een aantal bezigheden) gaat ervaren hoe het voelt om te menstrueren. Dit doe je terwijl je jouw gewone dagritme volgt. Dus gewoon aan het werk, sporten, grasmaaien of wat je ook maar gewend bent te doen op een gemiddelde dag.


Wij filmen jou een deel van de dag en hiervan maken wij een videocompilatie. Deze videocompilatie delen wij op ons Youtube- en andere sociale mediakanalen. Je wordt dus wel een gecertificeerde, bekende Nederlandse, menstruatie bewuste vader.  


Om het een en ander in goede banen te leiden, vragen wij je om het onderstaand formulier volledig in te vullen. Zodra wij het formulier ontvangen hebben nemen wij contact met je op (je mag ons ook bellen voor meer informatie 06-50401314). We overleggen dan samen hoe we deze dag het beste kunnen laten verlopen. We houden dus zeker rekening met jouw wensen en omstandigheden. 

Wil je alleen de Men-Struatie challenge doen (menstruatie ervaren) maar niet gefilmd worden? Klik dan hier

Natuurlijk doe ik mee en meld mij aan

[gravityforms id="23" title="false"]

Nou vooruit, een klein voorbeeldje dan

Ja ik doe mee
*Uit alle inzendingen selecteren wij maximaal 12 mannen per seizoen. Het insturen van dit formulier geeft geen garantie op deelname