Zo gaan wij in 2020 verder met onze missie

Zo gaan wij in 2020 verder met onze missie

Het Men-Struatie voorlichtingsinstituut wenst iedereen een geweldig nieuwjaar toe.

Dit jaar gaan wij nog meer vrouwen helpen om zich energieker te voelen, korter te menstrueren en klachten te reduceren. Om dit te realiseren is kennis vergroting over de menstruatiecyclus, van groot belang. De eerste stap is om de misvatting ‘menstruatieklachten horen er gewoon bij’, de wereld uit te helpen. Hoe we dit gaan doen? Lees hier verder

Online programma

Binnenkort komt er een nieuw online programma beschikbaar. Dit programma gaat jou helpen om gegarandeerd:

 • Korter te menstrueren
 • Je energieker te voelen
 • Minder menstruatieklachten te ondervinden

De thema’s in dit programma zijn:

 1. Hormonale harmonie
 2. Vruchtbare keuzes
 3. Een gezond libido

Misschien vraag jij je af wat dit te maken heeft met jouw menstruatiecyclus. Hou onze Facebookpagina en mails maar goed in de gaten, want jouw natuurlijke cyclus heeft hier meer mee te maken dan je nu misschien denkt.

Landelijke campagne

Jonge meiden wordt nog steeds verteld dat menstruatieklachten er ‘gewoon’ bij horen. Dit kan lijden tot ernstige medische problemen. Via een landelijke campagne gaan wij jonge meiden informeren over wat natuurlijke menstruatieklachten zijn en welke niet. Zo hopen wij dat meiden eerder aan de bel trekken en hulp zoeken.

Via de campagne gaan wij jonge meiden helpen om weerbaarder te worden. Te vaak conformeren zij zich aan de mening van andere als het gaat om menstruatieklachten. Zo ontstaat het idee dat zij zich ‘aanstellen’ en durven zij niet meer over hun klachten te klagen. Als meiden op dit onderwerp hun grenzen al niet aan kunnen, durven of mogen geven, hoe kunnen we dan verwachten dat zij dit op het gebied van bijvoorbeeld seksualiteit, wel gaan doen?

Laten we onze dochters leren dat zij naar hun lichaam mogen luisteren. Zo helpen wij ze om hun gezonde grenzen beter te bewaken.

Help mijn vader menstrueert

Aan de meeste mannen is nooit iets uitgelegd over de impact die de menstruatie op het leven van vrouwen en jonge meiden heeft. Met de gloednieuw YouTube serie die wij samen met vaders maken, willen wij mannen betrekken bij het doorbreken van de taboes. Zo worden zij deelgenoot van de oplossing van menstruatieklachten.

Het vrouwenlijf is anders dan dat van een man en heeft daardoor andere behoeftes. Het wordt tijd dat daar meer rekening mee gehouden gaat worden in onze maatschappij.

Wij dagen mannen niet uit maar vragen ze namens hun dochters om hulp. Wij vragen vaders om eens een dag te ervaren wat hun dochters en vele andere meiden en vrouwen ervaren wanneer zij menstrueren. Natuurlijk wordt dit alles gefilmd en uitgezonden op ons Youtube kanaal. Wil je hier niets van missen? Abonneer je dan vandaag nog. 

Weet jij nog een vader die hier graag aan mee wil werken? stuur ons dan gerust een mail.

Opleidingen

De eerste lichting voorlichters gaat binnenkort examen doen. Daarna gaan zij aan het werk om de voorlichting en workshops op scholen en binnen bedrijven te verzorgen. In maart start de nieuwe opleiding tot menstruatie voorlichter. Voor deze opleiding zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Men-Struatie challenges

Natuurlijk kun je nog steeds de Men-Struatie challenge als privépersoon doen. Maar wist je dat je ons ook kunt boeken voor evenementen? Hierbij kun je denken aan:

 • Vrijgezellenfeesten
 • Studenten thema-avonden
 • Netwerkbijeenkomsten
 • Events
 • Lezingen

Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Samenwerken

Waar wij begin vorig jaar nog met z’n 2e de kar van het instituut trokken, werken wij inmiddels met 125 mensen samen. Steeds meer artsen, specialisten en voorlichters sluiten zich bij het instituut aan. Hierdoor groeit de kennis die wij kunnen delen en het aantal mensen dat wij kunnen helpen. In 2020 zal dit team alleen maar groeien. Wil jij ook een bijdrage leveren aan het uit de wereld helpen van menstruatieklachten? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Peter is de auteur van het boek: 'Men-struatie, de grote ontkenning.' Hij vind de dynamiek tussen vrouwen en mannen mateloos interessant. Hij weet vanuit eigen ervaring en onderzoek, dat meer kennis over de menstruatiecyclus van vrouwen, vele voordelen heeft voor de hele maatschappij. "Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig maar niet gelijk. Door oog te hebben voor de verschillen, wordt de kracht van beide sekse zichtbaar." Het is zijn missie om mensen te helpen meer bewust om te gaan met de menstruatiecyclus. Dit omdat hij weet dat wanneer je elkaar beter begrijpt, het leven steeds leuker wordt. Dit doet hij als gast docent en door het geven van workshops bij bedrijven m.b.v. de Men-Struatie challenge.
Iris
Door

Iris

op 09 Jan 2020

Goed bezig! Ga zo door!

Reactie plaatsen