Gisteren heb jij de uitslag gekregen van de menstruatietest. Veel vrouwen hebben het idee dat deze test niet juist is. Ondanks dat de test is samengesteld door artsen en gynaecologen.

De reden dat je vandaag opnieuw een bericht van ons krijgt is omdat ik als geen ander weet dat het proces om te gaan leven naar een natuurlijke cyclus niet vanzelfsprekend is en ook niet vanzelf gaat. Daarom wil ik mijn verhaal met je delen. Misschien herken jij er iets van.

Ik ga je vertellen hoe mijn reis is begonnen om minder klachten te ervaren en te gaan leven naar mijn natuurlijke cyclus.

Peter komt op een dag thuis en zei: “Kom schat, we gaan je menstruatie eens anders aanpakken”.

Misschien voel je hem al aankomen. Ik was allesbehalve “amused” bij het horen van die woorden. Sterker nog er ontstond een en al weerstand in mij. Misschien wel dezelfde weerstand die jij mogelijk ook gevoeld hebt bij het ontvangen van jouw uitslag gisteren.

Het was oktober 2014 en mijn partner, Peter de Vroed, kwam super enthousiast thuis met een verhaal over mannelijke en vrouwelijke manier van doen en over “seizoenen” van vrouwen.

Daarna ratelde hij nog verder maar dat kon ik al niet meer horen. Ik was na het woord seizoenen al afgehaakt. Waar heeft hij het over? Het enige wat ik daarna nog hoorde was; “En wij gaan vanaf nu jouw menstruatie ook anders aanpakken”.

Sorry? Anders aanpakken? Moet ik anders aangepakt worden?

Wat is er mis met mij en mijn menstruatie? Ik menstrueer al 26 jaar en nu ga jij als MAN mij vertellen dat ik anders moet gaan menstrueren?

Nu had Peter gedacht of verwacht dat ik super enthousiast zou reageren. Maar dat gebeurde dus niet. Sterker nog ik was pist op hem. Ik en anders menstrueren? Rot op zeg.

Hoewel Peter mij destijds vriendelijk mijn medewerking vroeg om mijn eigen menstruatiecyclus eens bij te gaan houden, weigerde ik dat te doen. Ik was namelijk zo diep in mijn vrouw zijn geraakt dat ik door mijn eigen koppigheid, het gewoon niet deed.

Toch bleef het verhaal wat hij had gedeeld wel onbewust hangen bij mij. Want toen ik op een avond een logo probeerde te ontwerpen (ik ben grafisch ontwerper van origine), lukt het mij niet.
Alles wat ik uittekende was het gewoon niet. En toen vroeg ik me af waarom het me nu niet lukte en op andere momenten ik in 5 minuten tijd met briljante ideeën kon komen.

Toen kwam het verhaal van Peter bij mij binnen over zijn seizoenen. Hij had iets gezegd over dat de herfstweek de tijd van creëren is.

Aangezien ik zelfstandig ondernemer ben en alles netjes noteer wanneer ik iets maak voor mijn klanten, kon ik in mijn administratie precies terugzien wanneer ik ontwerpen maakte.

Het verhaal van Peter over seizoenen wilde ik heel graag wegwuiven naar het rijk der fabelen. Ik had er niets mee en ik kon er niets mee. Ik wilde nu zelfs gaan bewijzen dat Peter zijn verhaal helemaal niet waar was.

Ik pakte dan ook mijn administratie erbij om te zien wanneer ik ontwerpen maakte en legde mijn agenda ernaast om te zien wanneer ik het afgelopen jaar had gemenstrueerd. En toen viel ik zowat van mijn stoel af.

De mooiste ontwerpen maakte ik in de week voor mijn menstruatie. De HERFSTweek volgens Peter. KAK, zou die vent van mij dan toch gelijk hebben?

Met lood in mijn schoenen ben ik naar Peter toe gelopen om mijn ontdekking met hem te delen. Kijk toegeven dat iemand anders gelijk heeft is voor mijn ego nogal een dingetje. Maar om aan een vent toe te moeten geven dat hij meer verstand heeft van de menstruatiecyclus dan ik als vrouw, dat was voor mij toch wel even een AUW momentje.

Ik werd me bewust van het feit dat ik zelf totaal geen idée had hoe mijn eigen menstruatiecyclus in elkaar zat. Ondanks 26 jaar menstrueren. En ik ben ervan overtuigd dat hier een groot deel van het hele taboe en menstruatieprobleem ligt.

Als wij vrouwen al geen bewustzijn hebben op onze eigen menstruatiecyclus, hoe kunnen wij dan ooit aan onze eigen omgeving duidelijk maken wat er in ons omgaat en waarom dat dat zo is. Laat staan dat een moeder kennis over kan dragen aan haar eigen dochters om hen beter voor te bereiden op wat er mogelijk komen gaat.

Om van menstruatieklachten af te komen is er maar een ding nodig. Bewustwording. De grip op je cyclus challenge gaat je hierbij enorm helpen. 

Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten want de kosten worden voor 100% vergoed. Als jij je vandaag inschrijft, regelen wij de rest. Jij ontvangt:


 • Direct (binnen 24 uur) toegang tot de besloten Facebook groep
 • 8 video's (2 van 15/20 minuten per week vanaf 4 oktober 2021)
 • 5 live Q & A groepssessies 
 • Handige tools en hulpmiddelen
 • Antwoord op al jouw persoonlijke vragen
 • Onbeperkt toegang tot de Facebook groep zodat je ook na de challenge nog steeds alle informatie terug kunt vinden
 • Bonus 1. Het e-book: Menstruatie de grote ontkenning t.w.v. €9,99
 • Bonus 2. Het e-book: Cyclus geheimen t.w.v. €9,99
 • Bonus 3. Een extra video over 30 vormen van hormoonvrije anticonceptie
 • Bonus 4. Extra live Zoom call over hormonen, stress en gezondheid op celniveau  • Lees alle informatie over de challenge via de groene knop