Page content

Menstruatiecyclus: waarom vrouwen je soms niet lijken te verstaan

article content

Menstruatiecyclus: waarom vrouwen je soms niet lijken te verstaan

Ken je dit, je zegt iets tegen je vrouw en het lijkt of het volledig langs haar heen gaat. Je zegt het nog maar een keer, deze keer iets luider en ze lijkt het nog niet te horen. De derde keer schreeuw je bijna en je voelt hoe jouw ergernis steeds groter wordt. Menstruatiecyclus: waarom vrouwen je soms niet lijken te verstaan

Is het je al eens opgevallen dat dit fenomeen elke maand terug lijkt te komen?

Mij ging dit pas opvallen toen ik mij meer bewust werd van de menstruatiecyclus van mijn vriendin. In de week voordat zij ongesteld moest worden, ook wel de herfstweek van de menstruatiecyclus genoemd, leek het wel of ze op een andere planeet leefde.

Ik ergerde mij hier groen en geel aan, totdat ik besefte waarom dit zo is. Nu ik er anders mee omga en meer begrijp waarom dit zo is, hoef ik mij dus ook niet meer te ergeren en heb ik een manier gevonden om wel tot haar door te dringen.

De menstruatiecyclus en de natuur

De menstruatiecyclus van een vrouw is nauw verbonden aan de seizoenen van de natuur. In de Herfst trekt de natuur zich langzaam terug, krijgt de mooiste creatieve kleuren en de bomen laten uiteindelijk hun blad vallen. De natuur bereid zich voor op de komende winter.

De week voordat vrouwen gaan menstrueren heeft veel gemeen met de herfst. Veel vrouwen keren naar binnen en sluiten zich dus als het ware af voor hun omgeving. Het is een tijd van loslaten en bepalen wat nog wel of juist niet meer past.

Een tijd van creativiteit, het afronden of afstoten van zaken of van het verwerken van administratie.

Hoe ga je hier mee om?

Wanneer een vrouw zich dus meer naar binnen keert is het niet zo gek dat ze minder goed hoort of begrijpt wat je bedoeld. Alles lijkt te vertragen, ook haar bevattingsvermogen.

Wanneer ik in deze periode iets aan mijn vriendin wil vertellen, ga ik tegen over haar zitten, ik pak haar handen vast en maak oogcontact. Schat ik wil je iets vertellen, kun je het nu opbrengen om naar mij te luisteren?

Zo ja, dan vertel ik het haar langzamer dan normaal en in zo min mogelijk worden. Ik vraag haar in deze periode nooit om beslissingen te nemen en praat zo min mogelijk over wat mij bezig houd. Ik knuffel haar vaak en het helpt haar om in de natuur te zijn.

Zo nee, dan geef ik haar een knuffel en hou ik mijn mond. Op zo’n moment mijn zin doordrijven is vragen om problemen. Een dubbelzinnige opmerking, al is het grappig bedoeld, kan in deze periode volledig verkeerd vallen bij haar.

Meer bewustzijn op de gehele menstruatiecyclus kan zowel binnen een relatie als op het werk, grote positieve gevolgen hebben. Dit geld zowel voormannen als voor vrouwen.

Hoe krijg je meer bewustzijn op dit onderwerp?

Lees het boek: ‘Men-Struatie, ook een mannenzaak!

Bezoek een van onze interactieve boekbesprekingen, dan ontvang je het e-book gratis.

Wil je geen artikel meer missen? Laat dan jouw naam en e-mail adres achter.

Download de eerste hoofdstukken GRATIS.
Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang de eerste hoofdstukken GRATIS
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Menstruatiecyclus: waarom vrouwen je soms niet lijken te verstaan

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.