Wat als mannen zouden menstrueren

Wat als mannen zouden menstrueren

Geef jezelf of een ander hier op voor de

menstruatie challenge

Vergeet niet om deze post te delen

Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach.Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach.Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen.Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Pieter C
Door

Pieter C

op 06 Dec 2016

Interressante redenering. In mijn opzicht maakt het het zowiezo spraakmakender. Het gaat ook om de aandacht ernaartoe te trekken. En de ene persoon kan zich hier mee linken en de andere niet. Of het nu volledig wetenschappelijk in orde is of niet, maakt mij niet zo veel uit. En inderdaad... ijveren naar meer respect en bewustzijn hier rond, lijkt me dan ook helemaal het doel. Er zijn gewoon verschillende manieren van het aan te pakken. Wat ik ook wel interessant vind is dat je ervan uitgaat iemand aan hem pijn aandoet. Denk je dan niet dat hij deze keuze vrijwillig maakt?

Peter-deVroed
Door

Peter-deVroed

op 06 Dec 2016

De spijker op zijn kop Pieter C

Nesibe Balta
Door

Nesibe Balta

op 07 Dec 2016

hij ondergaat het vrijwillig, zijn keuze, maar om andere mannen (en vrouwen) op te roepen hieraan deel te nemen, is verkeerd. Zie het sadistisch genoegen van de vrouw die meedoet. Daar walg ik van. Sorry, dit is verkeerd. Lees even mijn reactie hierboven: hoe ver moet je gaan om sympathie te hebben met iemand? Je kan ook helpen zonder te ervaren...

Monique Doornekamp
Door

Monique Doornekamp

op 08 Dec 2016

Ik zou graag Sander van Soest willen opgeven. Dat is mijn schoonzoon die bij ons woont. En mijn man Menno Doornekamp. Lijkt me zeer leerzaam als ze dit ervaren.

Martijn
Door

Martijn

op 23 Dec 2016

Wat een flauwekul dit zeg. Een man heeft geen baarmoeder, dus verkrampingen in de baarmoeder gaan we nooit kunnen voelen, hoe graag we het ook zouden willen. Bovendien verschilt de intensiteit van menstruatie per vrouw, zo heb ik begrepen. Het nut hiervan ontgaat me dan ook volledig eigenlijk. Ik vind het een flauwe manier van aandacht vragen voor iets wat verkocht moet worden.

Reactie plaatsen