De grote menstruatie quiz. In vier stappen naar minder klachten, drie keer meer energie en begrip

De grote menstruatie quiz. In vier stappen naar minder klachten, drie keer meer energie en begrip

Wat weten we eigenlijk van de menstruatiecyclus? Vrouwen hebben hier 30 tot 40 jaar lang maandelijks mee te maken en vele ondervinden onnodig veel last. Meer inzicht in de menstruatiecyclus heeft voor zowel vrouwen als mannen grote voordelen. Neem nu stap 1 en vul de grote menstruatie quiz in.

In de grote menstruatie quiz stellen wij jou vragen die te maken hebben met de gehele menstruatiecyclus. Na het invullen mailen wij je jouw antwoorden met onze uitleg. We zijn erg zuinig op de door jouw verstrekte informatie omdat wijzelf ook een hekel hebben aan spam.

Doe hier de menstruatie quiz

Onderzoek

Sinds 2014 doe ik, als man, onderzoek naar de menstruatiecyclus van vrouwen. Ik werd door het onderwerp gegrepen door de uitleg van Claudia van het Kaar. Wat zij mij vertelde raakte mij. Hoe onnozel was ik omgegaan met de menstruatiecyclus van mijn vriendin en vrouwelijke werknemers. Ik ben de zaken gaan onderzoeken en anders gaan aanpakken in mijn relatie. Daarnaast heb ik meer dan 1600 vrouwen geïnterviewd over hun menstruatiecyclus.

Grote veranderingen

De veranderingen binnen onze relatie en gezin zijn enorm. Mijn vriendin:

 1. Menstrueert nog maar 1-2 dagen in plaats van 7-8
 2. Heeft veel meer energie
 3. Heeft veel meer energie
 4. Heeft veel meer energie
 5. Voelt zich vrouwelijker
 6. Ervaart veel minder pijn en ongemakken
 7. Heeft bijna geen last van humeur schommelingen
 8. Houdt door een betere effectiviteit meer tijd over
 9. Kan veel meer hebben van de kinderen
 10. Cijfert zichzelf niet meer weg
 11. Blijft veel makkelijker op gewicht

Wij hebben een vier stappenplan ontwikkeld. Een eenvoudige methode die gewoon werkt. Wanneer je deze methode volgt kan ik je één ding garanderen: je zult minder klachten hebben en meer energie, gedurende jouw menstruatiecyclus. Met deze quiz willen wij jou helpen om meer inzicht te krijgen op de verborgen krachten van de menstruatiecyclus en meer begrip creëren in de maatschappij.

Ik ga direct naar de quiz

De vier stappen

 1. Meer inzicht in de menstruatiecyclus van jouzelf en/of die van jouw partner. Meer inzicht zal jou helpen om de taboe die er nu vaak heerst, te doorbreken.
 2. Lees het boek. Mijn vriendin en ik hebben een boek geschreven over onze ervaringen met het anders omgaan met haar menstruatiecyclus. Daarnaast hebben we de antwoorden op onze onderzoeksvragen van meer dan 1600 vrouwen in het boek verwerkt. Het boek vertelt je over de misvattingen die er bestaan over de menstruatiecyclus. Over wat de gevolgen zijn als er niets veranderd. Over hoe je het in jouw relatie of werksituatie bespreekbaar maakt. Wat het verschil tussen de ‘mannelijke’ manier van doen is en de ‘vrouwelijke’ manier. Het gaat over hoe jij de methode kunt inpassen binnen het leven van alle dag.
 3. Inzicht in jouw eigen menstruatiecyclus of in die van jouw partner. Je kunt dingen pas veranderen als je daar een goede reden voor hebt. Wanneer je alle fases van jouw eigen menstruatiecyclus of die van jouw vriendin kent, kun je een plan maken om zaken te veranderen. Met de stelling: “niet zeuren, het hoort er gewoon bij”, negeer je in mijn beleving jouw eigen vrouw-zijn of het vrouw-zijn van jouw partner. We hebben allerlei handige, gratis hulpmiddelen voor je beschikbaar om dit inzicht te krijgen.
 4. Het plan bespreken en uitvoeren. Aan de hand van de voorbeelden in het boek, kun je waarschijnlijk al een heel eind komen met het maken en uitvoeren van een plan. Echt impact heeft het pas als je met hulp van anderen een plan opstelt. Wij helpen je hier graag bij tijdens een persoonlijk coachingsgesprek, boekbespreking en/of workshop.

Begin met stap 1 en vul hier de quiz in

Onder alle goede inzendingen verloten wij gratis boeken, coachingsgesprekken en workshops.

Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach.Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach.Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen.Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Reactie plaatsen