Wat ervaar jij als vrouw tijdens jouw menstruatie?

Wat ervaar jij als vrouw tijdens jouw menstruatie?

Welke ongemakken en beperkingen ervaren vrouwen op het moment dat ze menstrueren? Worden deze ongemakken onderschat of valt het allemaal wel mee? Is er een vorm van menstruatieverlof nodig? Wat willen vrouwen zelf tijdens de zwaarste dagen van hun menstruatie?

Wetenschappelijk onderzoek

Om op deze vragen antwoorden te vinden start er binnenkort een wetenschappelijk onderzoek (online). Dit onderzoek wordt gedaan door het Radboud UMC Nijmegen onder leiding van gynaecoloog Bertho Nieboer.

Doelgroep

  • Vrouwen tussen de 15 en 45 jaar
  • Vrouwen met veel klachten
  • Vrouwen met weinig klachten
  • Vrouwen zonder klachten

Om het onderzoek zo representatief mogelijk te doen, Streven wij naar een groep van 10.000 vrouwen.

Deel daarom a.u.b. eerst dit bericht met alle vrouwen die je kent en klik daarna op de link hieronder om je aan te melden. Het onderzoek zelf is volledig anoniem.

Meld je hier aan

 

Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen. Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Marielle
Door

Marielle

op 27 Apr 2017

Ik heb trek in chocola en ben gevoeliger emotioneler

Michelle
Door

Michelle

op 27 Apr 2017

Heel erg zware krampen en een erg lange menstruatie

M.R
Door

M.R

op 27 Apr 2017

Meestal enkele dagen van te voren last van de onderrug. Verder weinig klachten en na ongeveer 4 dagen er weer vanaf. Wel veel trek in chocolade voor en tijdens de menstruatie.

Naoual
Door

Naoual

op 28 Apr 2017

Ik word misselijk krijg hoofdpijn nog voordat ik ongesteld word. Ik krijg erge krampen en dan word ik ongesteld en kan ik gewoon niks meer.

Romaisa
Door

Romaisa

op 29 Apr 2017

Vroeger had ik altijd last van hevige buik, rug en beenpijn. Met de jaren is dat minder geworden, maar ik wordt nu wel 3 weken ongesteld. Hierdoor heb ik ook last gekregen van bloedarmoede. Ben ook al een paar keer naar de huisarts geweest en die gaf mij medicijnen. Die medicijnen hebben misschien maar 1 week geholpen. En daarna was het weer hetzelfde verhaal.

Corina
Door

Corina

op 29 Apr 2017

Emotioneel onstabiel, veel pijn, veel eten, gevoelige borsten ,hoofdpijn enzovoort , met andere woorden geen pretje , medicijnen helpt maar niet altijd.

Anoniem
Door

Anoniem

op 30 Apr 2017

Ben 29 jaar. Veel pijn!! Hoofdpijn buikpijn enz. Niet fit, rot humeur, heel emotioneel en dan soms deprimerend. Ene keer veel vloeien andere keer minder. Maar conclusie bij mij. Ongesteld zijn is niet fijn. Maar wij vrouwen moeten door. Nemen extra pijnstillers en chocola....

Ann
Door

Ann

op 15 May 2017

Ik vraag me af of jullie ook 50 plussers die nog steeds menstrueren ook meenemen in dit onderzoek. Ik ben 54 jaar en mijn menstruatie krijg ik n of steeds. 9 jaar geleden een lichte vorm van endometriose bij geconstateerd. Heb uit geen leuke dagen tijdens mijn ongesteldheid

Skye
Door

Skye

op 30 Dec 2017

Ik heb hevige krampen en ik ga mij aan alles en iedereen irriteren. Korr voor ik ongesteld heb ik meer honger dan normaal.

Reactie plaatsen