Page content

Wat ervaar jij als vrouw tijdens jouw menstruatie?

article content

Wat ervaar jij als vrouw tijdens jouw menstruatie?

Welke ongemakken en beperkingen ervaren vrouwen op het moment dat ze menstrueren? Worden deze ongemakken onderschat of valt het allemaal wel mee? Is er een vorm van menstruatieverlof nodig? Wat willen vrouwen zelf tijdens de zwaarste dagen van hun menstruatie?

Wetenschappelijk onderzoek

Om op deze vragen antwoorden te vinden start er binnenkort een wetenschappelijk onderzoek (online). Dit onderzoek wordt gedaan door het Radboud UMC Nijmegen onder leiding van gynaecoloog Bertho Nieboer.

Doelgroep

  • Vrouwen tussen de 15 en 45 jaar
  • Vrouwen met veel klachten
  • Vrouwen met weinig klachten
  • Vrouwen zonder klachten

Om het onderzoek zo representatief mogelijk te doen, Streven wij naar een groep van 10.000 vrouwen.

Deel daarom a.u.b. eerst dit bericht met alle vrouwen die je kent en klik daarna op de link hieronder om je aan te melden. Het onderzoek zelf is volledig anoniem.

Meld je hier aan

 

Laat een bericht achter

Comment Section

9 reacties op “Wat ervaar jij als vrouw tijdens jouw menstruatie?


Door Skye op 30 december 2017

Ik heb hevige krampen en ik ga mij aan alles en iedereen irriteren. Korr voor ik ongesteld heb ik meer honger dan normaal.


Door Ann op 15 mei 2017

Ik vraag me af of jullie ook 50 plussers die nog steeds menstrueren ook meenemen in dit onderzoek. Ik ben 54 jaar en mijn menstruatie krijg ik n of steeds. 9 jaar geleden een lichte vorm van endometriose bij geconstateerd. Heb uit geen leuke dagen tijdens mijn ongesteldheid


Door Anoniem op 30 april 2017

Ben 29 jaar. Veel pijn!! Hoofdpijn buikpijn enz. Niet fit, rot humeur, heel emotioneel en dan soms deprimerend. Ene keer veel vloeien andere keer minder. Maar conclusie bij mij. Ongesteld zijn is niet fijn. Maar wij vrouwen moeten door. Nemen extra pijnstillers en chocola….


Door Corina op 29 april 2017

Emotioneel onstabiel, veel pijn, veel eten, gevoelige borsten ,hoofdpijn enzovoort , met andere woorden geen pretje , medicijnen helpt maar niet altijd.


Door Romaisa op 29 april 2017

Vroeger had ik altijd last van hevige buik, rug en beenpijn. Met de jaren is dat minder geworden, maar ik wordt nu wel 3 weken ongesteld. Hierdoor heb ik ook last gekregen van bloedarmoede. Ben ook al een paar keer naar de huisarts geweest en die gaf mij medicijnen. Die medicijnen hebben misschien maar 1 week geholpen. En daarna was het weer hetzelfde verhaal.


Door Naoual op 28 april 2017

Ik word misselijk krijg hoofdpijn nog voordat ik ongesteld word. Ik krijg erge krampen en dan word ik ongesteld en kan ik gewoon niks meer.


Door M.R op 27 april 2017

Meestal enkele dagen van te voren last van de onderrug. Verder weinig klachten en na ongeveer 4 dagen er weer vanaf. Wel veel trek in chocolade voor en tijdens de menstruatie.


Door Michelle op 27 april 2017

Heel erg zware krampen en een erg lange menstruatie


Door Marielle op 27 april 2017

Ik heb trek in chocola en ben gevoeliger emotioneler

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.