Hoe je als VROUW €12.623,96 leuker kunt besteden dan aan tampons

Hoe je als VROUW €12.623,96 leuker kunt besteden dan aan tampons

Ik stond er nooit zo bij stil, totdat ik het eens uit ging rekenen. Menstrueren kost een klein vermogen. De overheid doet daar nog een schepje bovenop door 21% belasting te heffen op dat gene waar wij als vrouwen niet zonder kunnen. 

Kosten van menstruatie

Volgens de bereking van de Engelse website The Guardian.com, geven vrouwen tijdens hun leven €25.287,83 uit aan: tampons, maandverband, inlegkruisjes, pijnbestreiding, extra ondergoed en comfort food.

Halveer jouw menstruatieperiode!

Toen mijn vriend twee jaar geleden met een methode om de hoek kwam, waardoor ik mijn menstruatieperiode kon halveren, heb ik hem ‘vriendelijk’ doch dringend gevraagt zich met zijn eigen zaken te bemoeien. Ik menstrueer al 26 jaar dus mij hoef je niets te vertellen. Maar buiten dat, wat weet jij daar als man nu helemaal van.

In die tijd menstrueerde ik 7-8 dagen, was niet te genieten en slikte pijnstillers als smarties. Ondanks dat mijn energie level zakte naar 30%, ging ik door alsof er niets aan de hand was. Hoe kon het ook anders. Mijn taken gingen gewoon door en als ik niet door ga, loopt alles in het honderd.

Nadat mijn vriend met onderzoekscijfers kwam, heb ik zijn methode toch een kans gegeven. Om nu een lang verhaal kort te maken:

 • Ik menstrueer nog maar 1 tot 2 dagen
 • Ik slik geen pijnstillers meer
 • Mijn kinderen vinden mij nu een veel leukere moeder
 • Na 1 dag is mijn energie level alweer 100%
 • Ik krijg meer gedaan in minder tijd
 • Ik blijf veel gemakkelijker op gewicht
 • Ik voel mij gezien en gehoord door mijn gezin
 • Ik voel mij vrouwelijker en meer in verbinding met mijn eigen lijf
 • De communicatie in onze relatie loopt veel soepeler
 • Mijn energie niveau ligt tijdens de hele maand veel hoger

Ik bespaar dus flink op tampons, maandverband, inlegkruisjes,pijnstillers en comfort food. Maar wat voor mij nog veel belangrijker is, is dat ik mij veel energieker en lekkerder voel.

Het is voor jou ook haalbaar!

Inmiddels volgen duizenden vrouwen,  geheel of gedeeltelijk, deze methode. Voor iedere vrouw zijn de waarneembare veranderingen verschillend. Over één ding zijn ze het echter allemaal eens: DE METHODE WERKT!

Het kan even wennen zijn voor jouzelf en voor jouw omgeving. Verandering kost soms wat tijd, inspanning en anders denken, maar het loont zeker de moeite.

De methode

De methode waar ik het hier over heb, staat omschreven in het boek: Men-Struatie, de GROTE ontkenning. Het boek helpt je om een voor jouw werkbare methode te vinden, om anders met jouw menstruatiecyclus om te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Wat houd de hele menstruatiecyclus in
 • Wat zijn de effecten van anders omgaan met de menstruatiecyclus
 • Wanneer kun je tijdens jouw cyclus dingen wel of beter niet doen
 • Hoe pas je de methode toe in jouw leef- en werksituatie
 • Handige lijstjes en app’s
 • De invloed van hormonen op jouw lijf
 • De voordelen voor mannen (zo krijg je een man betrokken)
 • Man-Vrouw communicatie. Hoe praat je over dit onderwerp
 • Waarom de pil de castratie van de vrouw is

Alle onderwerpen en suggesties komen uit onze eigen ervaring en die van andere vrouwen en stellen. Dit boek is geschreven voor zowel vrouwen als mannen. Want is het niet zo dat wanneer er echt iets moet veranderen, mannen en vrouwen samen moeten werken?

Benieuwd naar de methode? Lees dan via de link hieronder het boek.

Het boek

 

Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen. Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Lianne
Door

Lianne

op 08 Aug 2018

Hoe is het mogelijk dat men denkt een kleine 12.6k kwijt te zijn aan tampons en/of maandverband?!? Van hoeveel jaar is men uitgegaan?!? #onzin

Reactie plaatsen