Wat zien vrouwen in het dagelijks leven van mannen als vrouwelijk gedrag?

Wat zien vrouwen in het dagelijks leven van mannen als vrouwelijk gedrag?

Weet je wat vrouwen van de mannen van tegenwoordig vinden? Buckel up want dit ga je niet leuk vinden.

Ze zien de man de moederrol richting de kinderen op zich nemen. “Pas nou op, kijk nou uit”. Ze zien mannen die een restaurant binnen komen en hun vrouw vragen waar ze willen zitten. Als een vrouw vraagt: “Wat gaan we doen schat?”, horen ze een man antwoorden: “Nou dat maakt mij niet zoveel uit lieverd, zeg jij het maar.” Vrouwen zien veel mannen twijfelen over van alles. Relatie, werk en voornamelijk zichzelf.

Vrouwen merken op dat veel mannen bevestiging zoeken bij vrouwen, dat zij concessies doen en niet echt een eigen mening hebben. Ze vragen aan vrouwen om zaken te regelen in plaats van dit zelf te doen. Vrouwen merken op dat veel mannen niet meer echt aanwezig zijn met hen. Dat ze meer met hun mobiele telefoon bezig zijn of hun volledige aandacht bij de televisie of computer hebben.

De sex

Veel vrouwen geven aan dat ze het idee hebben dat de seks gaat om het klaarkomen. Vrouwen hebben het idee dat mannen alleen maar met zichzelf bezig zijn en klagen (maken drama) over wat er allemaal verkeerd is aan de vrouw, kinderen, collega’s, de baas, vrienden, buren, eigenlijk over iedereen behalve zichzelf. Ofwel, geen verantwoording nemen voor zichzelf. Dat mannen zelf niet echt weten wat ze willen. Dat mannen geen ‘nee’ durven te zeggen.

Vrouwen merken op dat veel mannen bevestiging nodig hebben van iemand anders. Dat mannen niet echt ergens voor staan. Confrontaties uit de weg gaan. De goede vrede willen bewaren ten koste van alles. Over weinig ambitie beschikken. Veel mannen het wel goed vinden zoals het is/het wel makkelijk vinden zoals het nu gaat.

Vrouwen hebben de indruk dat mannen het wel fijn vinden als de vrouw alles regelt en hier zelfs vaak al vanuit gaan. Dat mannen bang zijn om te falen. Ze geven aan dat dit mannen onbetrouwbaar maakt voor hen. Ze zien steeds meer mannen giechelen.

Wat vrouwen tegen jou zeggen klopt bijna nooit

Grappig is het om te merken dat vrouwen dit alleen maar delen in een persoonlijk gesprek en niet in het openbaar als hun partner erbij is. Dan is er eerder sprake van het verdedigen van de partner. Vrouwen geven aan het lastig te vinden om zich in hun vrouw-zijn te openen omdat ze denken, dan wel vinden, dat ze niet volledig kunnen vertrouwen op mannen. Zou dit een reden kunnen zijn waarom veel vrouwen graag de ‘controle’ willen houden?

Een feit blijft dat vrouwen niet echt opgewonden raken van ‘vrouwelijk’ gedrag van mannen en dit gedrag vaak als ‘zwak’ zien. Dit is trouwens iets anders dan kwetsbaarheid.

Maar waar komt dit gedrag van mannen vandaan? Door wie zijn de meeste mannen grotendeels opgevoed? Kent ons huidige schoolsysteem meer meesters of juffen? Door wie wordt de buitenschoolse opvang voornamelijk gerund? Zou het dan zo kunnen zijn dat veel mannen opgevoed zijn met het beeld dat veel vrouwen hebben over wat het betekent om man te zijn? Hebben we op deze manier niet de door veel vrouwen verafschuwde, saaie Mr. Nice guys gecreëerd?

Wat gaan we hieraan doen mannen?

Wanneer je vrouwen iets beter wilt leren begrijpen, kan het handig zijn om iets meer te weten over de verborgen geheimen van hun menstruatiecyclus. We hebben 5 tips voor je opgesteld die jou kunnen helpen.

Groetjes, Peter en Anke

 Ga naar de 5 tips

Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen. Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Reactie plaatsen