Is de pil de castratie van de vrouw?

Is de pil de castratie van de vrouw?

De invloed van de pil uitgelicht

Het meest gebruikte voorbehoedsmiddel dat door vrouwen gebruikt wordt, is zonder enige twijfel de pil. In 2013 slikte, volgens het CBS, 37% van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar de pil.

Als je internet erop naslaat, kom je via de websites die direct of indirect gekoppeld zijn aan de farmacie, weinig informatie tegen over wat de pil nu eigenlijk met het lichaam van een vrouw doet.

Barbara Miller schreef het volgende over het pilgebruik:

De Pil: de castratie van de vrouw

Of anders gezegd: de hormonale contraceptie is een castratie van de vrouw. Alsof dat niet erg genoeg zou zijn, zou men zich van het volgende rekenschap moeten geven: vrouwen nemen de pil, omdat ze niet zwanger willen worden en omdat ze van de seks willen genieten, zonder zich daarbij zorgen hoeven te maken of angst te hebben.

Ze hopen dat ze door de pil in hun seksualiteit ‘bevrijd worden’. Door het onderdrukken van de eigen hormonen gebeurt er iets fataals, de effecten van de opwinding, de intensieve bevochtiging van het slijmvlies en het vermogen om makkelijk tot een orgasme te komen vallen weg. De vrouwen die nu ongestoorde, ongehinderde seks zouden kunnen hebben, beleven er plotseling geen plezier meer aan. Velen gaan dan alleen maar verder met wat ik ’medelijden-seks’ noem en hebben er geen idee van dat ze voor hun partner en überhaupt voor alle mannen minder attractief geworden zijn, dan dat ze dat onder invloed van hun eigen hormonen waren.

Kinderwens

In samenhang met de pil neem ik nog een ander fenomeen waar in mijn praktijk. Er komen in toenemende mate jonge vrouwen bij mij met een onvervulde kinderwens, die jarenlang de pil namen, nu eind twintig zijn of begin dertig en na het stoppen van de pil niet zwanger worden, hoewel ze dat wensen. Meestal hebben ze een zeer onregelmatige cyclus en in vele gevallen helemaal geen bloedingen meer. De klassieke geneeskunde biedt hulp met extreem hoge doseringen aan kunstmatige hormonen, om een rijpen van de eieren af te dwingen, om dan vervolgens met meer of mindere invasieve methoden deze eieren bevrucht te krijgen. Uit goede gronden wijzen veel vrouwen dat af en zoeken naar een natuurlijke weg.

Het frappante is, dat het 20 tot 30 jaar geleden geen groot probleem was om zwanger te worden, nadat men gestopt was met de pil, niettegenstaande dat de hoeveelheden hormonen in die preparaten destijds veel hoger waren. Mijn verklaring voor de heden ten dage klaarblijkelijk sterkere belasting van het eigen hormoonsysteem door de pil of het spiraaltje is als volgt: het ligt aan de Xeno-oestrogenen, de zogenaamde vreemde oestrogenen, waarvan de hoeveelheden in ons milieu en onze omgeving de laatste jaren sterk zijn toegenomen.

Ongewenste neveneffecten

Vreemd-oestrogenen zijn alle moleculen, die een vergelijkbare, maar niet dezelfde molecuul-structuur hebben als onze eigen hormonen. De gemeenschappelijke noemer is steeds, dat het deel, dat als sleutel in het slot van de hormoonreceptor aan of in de cel fungeert, precies dat doet, als de natuurlijke molecuul die wij zelf aanmaken. Dit betekent dat deze vreemd-hormonen aan de receptor docken en daarmee gevolgen kunnen hebben. Hoe vergelijkbaarder de rest van het molecuul is, des te vergelijkbaarder de effecten met de natuurlijke hormonen. Het deel wat er compleet anders uit ziet, zal ook compleet andere effecten sorteren, en dat zijn de ongewenste neveneffecten.”

Het volledige artikel kun je lezen via de onderstaande link. Het is echter wel in het Duits.

http://blog.lebensenergie-konferenz.de/barbara-miller-sexualhormone-mehr-als-nur-botenstoffe-der-liebe-artikel-aus-wandmaker-aktuell

Het dilemma

Het lijkt een behoorlijk dilemma. De pil geeft ook zoveel voordelen. Eén van de voordelen die ik hier wil benadrukken is de volgende. De pil geeft je namelijk de mogelijkheid om te bepalen wanneer je ongesteld wordt. Je kunt er dus voor kiezen op welke dagen van de week je jouw zwaarste dagen laat vallen en die in het weekend plannen.

Daarnaast lijkt de maanstand ook nog van invloed op de menstruatie. De volle maan lijkt van invloed op onze algemene gesteldheid. Een vrouw kan zich dan meer in een party-time stemming bevinden of juist emotioneler en heftiger reageren tijdens haar menstruatie. Bij een nieuwe maan lijkt het proces van naar binnen keren en rusten op een meer natuurlijker manier te verlopen. Hierdoor kan het makkelijker zijn om je als vrouw over te geven aan rust.

Als je dan toch de keuze hebt wanneer je menstrueert, is het misschien een goed idee om bij nieuwe maan te menstrueren.

In het boek: Men-Struatie, ook een mannenzaak, staat een natuurlijk alternatief op de pil.

Hier vind je het boek

Template not found..
Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen. Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Reactie plaatsen