Menstruatiekrampen

Ben jij jouw pijn (net zoals de meeste vrouwen),

ook normaal gaan vinden? 

"Ik geloofde niet dat mijn klachten zorgelijk waren. Maar met hulp en zelfzorg ervaar ik nu een natuurlijke en klacht vrije menstruatiecyclus."

Anke Verhagen

Klachten zijn niet normaal, dus hoef je ze ook niet te accepteren

Wanneer jij iedere maand menstruatiekrampen hebt, ga je daar niet aan wennen. Toch ga je ze vaak wel accepteren. Je weet immers niet beter en voor jou hoort het er dan 'gewoon' bij.


Nu hoor je ons zeggen dat jouw klachten er helemaal NIET gewoon bij horen. Best lastig om dit te geloven, vind je niet? Toch is het echt zo. 

Er zijn twee manieren om van menstruatiekrampen af te komen. 

  • Zelfstandig
  • Met hulp

Wat wil jij? Maak hieronder een keuze

Zelfstandig

Je kunt zelf veel doen

Menstruatiekrampen worden veroorzaakt door het samentrekken van jouw baarmoeder. Een heel natuurlijk proces om het opgebouwde weefsel uit jouw lichaam te krijgen. Het is normaal wanneer je hier milde krampen bij ervaart.


Wanneer jou klachten volgens de test 'zorgelijk' zijn, is het verstandig om advies van een arts in te winnen. Bereid je echter wel voor op het bezoek aan jouw (huis)arts. Klik op de knop hieronder en vul de vragenlijst in. Print deze lijst daarna uit en neem deze mee naar het spreekuur. 

In onze boeken vind je tal van handige hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in jouw eigen cyclus. Je leert hoe andere vrouwen:

  • Korter zijn gaan menstrueren
  • Meer energiek zijn
  • Minder klachten ervaren. 

En hoe jij dit ook kunt bereiken.

Wij nemen WEL alle tijd voor jou

Om de oorzaak van menstruatieklachten te achterhalen, is tijd en expertise nodig. Onze artsen en therapeuten zijn opgeleid om (vaak onderliggende) oorzaken boven water te halen. Zij doen dus niet aan symptoombestrijding (neem maar een pil dan gaat het wel over) maar nemen echt de tijd om de oorzaak aan te pakken. Zij maken samen met jou een plan van aanpak. 


Zet nu de eerste stap!

De eerste stap die jij kunt zetten is het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Nadat je dit formulier hebt ingevuld, kun je het aan ons doorsturen. Een van onze artsen of therapeuten neemt dan contact met jou op voor een afspraak. 

Wat zegt een arts hierover

Blijf niet rondlopen met menstruatieklachten en maak vandaag nog een afspraak bij ons zorgteam

Maak kennis met ons zorgteam. Meer dan 100 gespecialiseerde vrouwen, staan klaar om jou te helpen