Bij deze artsen en specialisten kun jij terecht met jouw cyclus gerelateerde klachten

Geen vrouw is hetzelfde. Goede zorg kan alleen worden geleverd wanneer er echt naar jouw specifieke situatie geluisterd en gehandeld wordt. 

De eerste stap is de huisarts

De huisarts is in de meeste gevallen het eerste aanspreekpunt bij menstruatie en cyclus gerelateerde klachten. Veel vrouwen ervaren problemen, maar spreken er niet over.


Menstruatie en de cyclus kunnen veel impact hebben op uw dagelijks leven. Symptomen zoals pijn, onregelmatigheden of overmatig bloedverlies zijn niet iets waar u mee moet blijven rondlopen.

Uw huisarts kan samen met u kijken naar de beste oplossingen voor uw situatie. Het is belangrijk om open te zijn en uw klachten serieus te nemen. Maak daarom een afspraak met uw huisarts.

Op dit moment heeft de huisarts nog geen richtlijnen over welke klachten natuurlijk, afwijkend of zorgbehoevend zijn. Het is dus handig om het rapport van de Menstruatietest mee te nemen. Heb je deze test nog niet gedaan dan kan dat via de onderstaande knop. 

Gynaecoloog 

Als uw huisarts twijfelt aan de aard van uw klachten of een specifieke medische oorzaak vermoedt, is een doorverwijzing naar een gynaecoloog een verstandige stap.


Bij de gynaecoloog kunt u terecht voor een grondige evaluatie. Ze hebben gespecialiseerde kennis betreffende vrouwelijke gezondheidsproblemen die uw huisarts vermoedt.

Deze specialist zal nauwkeurig onderzoek doen en de beste behandeling voorstellen. Uw gezondheid is belangrijk, en deze doorverwijzing is een belangrijke schakel in het zorgen voor uw welzijn.

Ook hier kan het behulpzaam zijn om het rapport van de Menstruatietest mee te nemen.

Speciale poliklinieken 

Door het hele land zijn er steeds meer poliklinieken waar je met hevige menstruatieklachten heen kunt. Via de volgende linken vindt je meer informatie.


Amsterdam UMC

IJsselland ziekenhuis


Er zijn er natuurlijk nog veel meer en ook vaak bij jou in de buurt. Wanneer je de term 'menstruatie poliklinieken' in typt vindt je zeker wat je zoekt. Heb je suggesties voor deze pagina dan horen we deze graag.

Endometriose

Als je endometriose hebt of er is een verdenking hiervan, is het belangrijk om te weten waar je hulp kunt vinden. Jouw eerste stap is een bezoek aan de huisarts. Deze kan een eerste beoordeling geven en je eventueel doorverwijzen voor verdere diagnostiek.

Na de diagnose kan de huisarts je doorverwijzen naar een gynaecoloog die gespecialiseerd is in endometriose. Deze specialist kan een behandelplan opstellen dat aansluit bij jouw specifieke situatie en symptomen.

Voor aanvullende ondersteuning kun je ook terecht bij patiëntenverenigingen. Zij bieden niet alleen informatie, maar ook de kans om ervaringen uit te wisselen met anderen die endometriose hebben. Dit kan een grote steun zijn in het omgaan met de ziekte.

Via de onderstaande linken vindt je meer informatie. Blijf nooit met hevige klachten rondlopen!

Endometriose stichting 

Nederlandse Endometriose Kliniek


Heb jij nog suggesties voor deze pagina dan horen wij deze graag.