Page content

article content

You can’t stop the girl from going

Vrijdagmiddag 24 april 2020.

Terwijl de wereld probeert om te gaan met COVID-19 zijn wij heel hard aan het werk om ons on- en offline programma te lanceren.

Een programma waarin we vrouwen ECHT gaan helpen om minder menstruatieklachten te ervaren en zich energieker te voelen. Maar daarnaast ook om vrouwen eindelijk een platform te geven waar zij zich ECHT gezien en gehoord kunnen voelen. Want ik doe dit werk niet voor niets.

Ook ik heb jaren gestruggeld met mijn menstruatie en haar klachten. Ik ben vaak van het kastje naar de muur gestuurd zonder enig resultaat. Uiteindelijk bleef ik zelfs achter met gedachtes als; “Ik stel mij waarschijnlijk gewoon aan. Het valt soms ook best wel mee. Over een week is het weer over en daarom leg ik me er maar bij neer. Er is toch niets aan te doen en klagen heeft geen zin.”

Maar gelukkig heb ik mogen ontdekken dat deze gedachtes uiteindelijk niet waar bleken te zijn. Want er bleek WEL iets aan te doen.

Mijn ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik samen met Menstruatie Voorlichtingsinstituut een on- en offlineprogramma heb weten vorm te geven. En het resultaat mag er zijn. Ik ben trots. Heel trots dat we nu bezig zijn met een pre-launch en volgende week (1-05-2020) de echte lancering.

Vandaag ben ik nog volop bezig om het programma op de achtergrond nog letterlijk grafisch vorm te geven. De puntjes op de i zeg maar. En weet je wat er gebeurt?

Self esteem

Een van de modules die wij hebben in het garantie programma gaat over self esteem. En terwijl ik iets ontwerp voor deze module hoor ik op de achtergrond het volgende lied:

“You can’t stop the girl”, gezongen door Bebe Rexha.

Ik krijg kippenvel op mijn lijf terwijl ik het lied hoor. Ik google snel op internet om de songtekst ervan op te zoeken want iets in mij schreeuwt “ja, ja dit is het”.

Ik las de tekst en ik wil echt even delen hoe ik het voel als ik het lied hoor en lees. Ik wil even delen hoe ik dit lied op wil dragen aan onze (pre-)lancering van ons programma.

Lyrics:

Oh, they tryna shoot down angels
(angels = vrouwen)

They tryna pull their wings off
So, they can’t fly
(eeuwen onderdrukking van vrouwen)

And, oh, but she’s so brave, though
(vrouwen houden zich sterk)

Just like a tornado
She’s taking us by storm
(soms razen we om ons heen)

You can’t stop the girl from going
(ondanks dat, kun je vrouwen niet tegenhouden)

You can’t stop the world from knowing
(Anke het wordt tijd dat de wereld het weet)

The truth will set you free, oh
(de waarheid dat er WEL wat aan te doen is komt NU uit)

You can’t stop the girl from going
(Ik ben niet meer te stoppen)

You can’t stop the world from knowing
(de wereld gaat het nu van mij horen)

The truth will set you free, oh
(ons programma gaat vrouwen bevrijden)

You can’t stop the girl
(en niemand die vrouwen nog iets anders wijs gaat maken)

They tryna take our voices
(door het taboe mogen we niet spreken over menstruatie)

They tryna make our choices
(vrouwen moeten functioneren als mannen)

So we scream loud, loud, loud
(dat maakt vrouwen gefrustreed omdat het tegen de natuur in is)

And, oh, I know you feel the lightnin’
(Als je dit herkend dan voel je the lightnin’)

And it’s so excitin’
(en dat is zo excitin’)

So, here we come
(dus, hier komen we dan)

You can’t stop the girl from going
(ik ben niet meer te stoppen)

You can’t stop the world from knowing
(De hele wereld gaat dit te weten komen)

The truth will set you free, oh
(ik voel me bevrijd)

You can’t stop the girl from going
(ik ben niet meer te stoppen)

You can’t stop the world from knowing (Menstruatieklachten horen er NIET bij)

The truth will set you free, oh
(de waarheid zal ook jou bevrijden van klachten)

You can’t stop the girl
(vrouwen zijn niet meer te stoppen)

You can’t stop the girl
(vrouwen zijn niet meer te stoppen)

You can’t stop the girl
(vrouwen zijn niet meer te stoppen)

No, you can’t stop the girl
(Nee, vrouwen zijn niet meer te stoppen)

Oh, I know you feel the lightnin’
(Oh, ik weet dat ook jij die lightnin’ voelt)

And, it’s so excitin’
(En, dat doet me goed)

So, here we come
(Dus wij komen er aan)

It’s good enough for right now
(vrouwen verdienen dit)

Ja er zit onmacht en boosheid in verwerkt. Is dat gek? Of mag ik inderdaad een keer opstaan en spreken. Mijn waarheid. Wellicht niet van iedereen. Maar aan de andere kant…..

Tijd om vrouwen echt te helpen

Zoveel vrouwen hebben wij persoonlijk gesproken. Zo ook vandaag. In eerste instantie stuurt zij ons een bericht dat ze niet goed begrijpt wat we aan het doen zijn. Als wij dan toch “de oplossing” hebben, waarom delen we dat dan niet gisteren i.p.v. 1 mei a.s.

Het frustreerde haar. Al heel haar leven wordt ze geconfronteerd met PMS klachten. Heel haar leven wordt ze niet altijd begrepen laat staan gehoord. Hoe frustrerend het is als zij plots weer eens uit het niets uit haar slof schiet. Onbedoeld maar het gebeurt wel.

Peter en ik voelen met haar mee en bieden daarom aan om even telefonisch contact te leggen. Ze gaat in op ons aanbod en ik sta haar te woord. Ik neem even de tijd zodat zij haar verhaal kan doen. En weer voelde ik die onmacht, frustratie, boosheid maar ook verdriet. Verdriet om het feit dat ze er vanaf wil maar niet weet hoe. “Ik heb al zoveel gedaan”, zegt ze.

Gelukkig kon ik haar nu een alternatief bieden. Ze heeft het met beide handen aangegrepen. Ik weet nu zeker dat zij niet meer te stoppen is.

You can’t stop the girl from going, the truth will set you free!

Wil jij ook minder menstruatieklachten ervaren? Meld je dan hieronder aan en stuur een e-mail naar info@men-struatie.nl zodat wij op 1 mei a.s. jou een e-mail kunnen sturen met een link naar ons programma. De tijd van rond blijven lopen met menstruatieklachten is voorbij.

Tot die tijd…… Geniet van dit lied. Het is zo mooi.

Warme groet, Anke Verhagen
Menstruatie Voorlichtingsinstituut

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “You can’t stop the girl from going

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.