Is de menstruatie challenge wel realistisch?

Is de menstruatie challenge wel realistisch?

Kun je als man wel ervaren wat een vrouw ervaart wanneer zij menstruatiepijn heeft? De menstruatie challenge is bedacht om mannen een indurk te geven van wat veel vrouwen maandelijks mee maken.

Maar komt de pijn overeen met de werkelijkheid? Daar kunnen alleen vrouwen over oordelen. Een reporter van VICE.com wilde dit zelf wel eens onderzoeken.

 

De nieuwe methode

Sinds ik en wij anders omgaan met mijn menstruatiecyclus:

 1. Heb ik de hele cyclus veel meer energie

 2. Voel ik mij meer vrouwelijk

 3. Menstrueer ik nog maar 1-2 dagen (in plaats van 7-8 dagen)

 4. Ervaar ik veel minder pijn

 5. Heb ik bijna geen last meer van humeur schommelingen

 6. Hou ik door een betere effectiviteit meer tijd over

 7. Kan ik veel meer hebben van de kinderen

 8. Cijfer ik mijzelf niet meer weg

 9. Voel ik een diepere connectie met mijzelf en mijn partner

Het boek

In het boek dat ik samen met mijn partner geschreven heb, delen wij onze eigen ervaring en de ervaringen van vele andere over hoe je anders om kunt gaan met de menstruatiecyclus. Deze nieuwe methode heeft al voor veel mensen positieve veranderingen teweeg gebracht. Zo leer je:

 1. Toepasbare tips en ervaringen over hoe jij zelf voordeel kan halen uit meer bewustzijn over jouw menstruatiecyclus

 2. Hoe je dit in de praktijk zou kunnen toepassen

 3. Wat je als partner, vriend of vriendin zou kunnen doen

 4. Wat de voordelen voor een partner kunnen zijn

 5. Wat het verschil is tussen de “Mannelijke” -en de “Vrouwelijke” manier van doen

 6. Hoe werkgevers hiermee om zouden kunnen gaan

 7. Hoe je dit binnen jouw relatie bespreekbaar maakt

Wil je ervaren wat vele andere vrouwen en mannen inmiddels ervaren. Lees dan het boek: ‘Men-Struatie, de grote ontkenning’ en praat, ervaar en leer mee.

Download of bestel het paperback boek

Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen. Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Reactie plaatsen