Menstruatie gigolo: een persoonlijke ervaring

Menstruatie gigolo: een persoonlijke ervaring

Sinds bijna twee jaar ga ik anders om met de menstruatieperiode van mijn vriendin. Een van de aller mooiste dingen die we sinds een half jaar doen, is wat wij noemen onze douche ceremonie.

Na de eerste nacht van menstrueren en ik de kinderen naar school heb geholpen, neem ik mijn vriendin mee naar de douche. Zonder dat er een woord wordt gesproken, leid ik haar onder het stromende water. Ik kijk haar liefdevol aan en druk haar tegen mijn borst.

Ik pak de shampoo en zachtjes was ik haar haar terwijl wij oogcontact houden. Wanneer ik de shampoo uit haar haar heb gespoeld, masseer ik haar haar met conditioner.

Ik voel hoe mijn hart zich verder en verder opent. Jezus wat hou ik van deze vrouw. Ik draai haar met haar rug naar mij toe en was haar rug met zachte zeep. Ik mis geen stukje en geniet van haar zachte huid.

Dan draai ik haar weer om zak door mijn knieƫn en was elk plekje van haar heerlijke lijf. Weer hebben we diep oogcontact. Ik sta op en druk haar tegen mij aan.

Vaak gebeurt het dat ze op dit moment in tranen uitbarst. Het lijkt dan of elke emotie die nog vast zit in haar lijf, er op dat moment uitkomt.

Ik blijf haar vasthouden zonder dat er een woord gesproken wordt.

Wanneer de emoties gezakt en ge-uit zijn, was ik haar vagina van binnen en van buiten. Soms blijft ze staan en soms gaat ze liggen tijdens dit proces.

Dan help ik haar overeind en ik droog haar af met een warme zachte handdoek. Ik smeer haar in met bodylotion en breng haar terug naar de slaapkamer. Ik stop haar liefdevol in en breng nog een kop thee en wat vers fruit. Ik leg pen en papier op haar nachtkastje zodat ze de ingevingen die ze vaak krijgt in deze periode, op kan schrijven.

De rest van de dag hoeft ze helemaal niets.

Meer inzicht in de menstruatiecyclus

Die ene dag rust betekent alles voor haar. Ze voelt zich gezien en gehoord in haar vrouw-zijn. Het heeft onze relatie zoveel meer diepgang gegeven. Meer begrip voor elkaar en elkaars behoeftes.

Meer inzicht in de hele menstruatiecyclus, heeft ons nog veel meer gebracht. Zoveel dat ik er een boek over kon schrijven.

Wil jij meer inzicht in jouw menstruatiecyclus of in de cyclus van jouw partner? Wil jij weten welke geheimen er verborgen zitten in de menstruatiecyclus en weten hoe je deze geheimen kunt benutten in jouw relatie en werk?

Lees dan het boek: Men-Struatie, ook een mannenzaak! Je kunt ook een van onze interactieve boekpresentaties bezoeken

Lees hier het boek

Template not found..
Over de schrijver
Mijn naam is Anke Verhagen. Ik ben moeder van 2 zonen en oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de grafische branche. Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandige. In eerste instantie als grafisch vormgever maar sinds 2015 als professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Vanaf het moment dat Peter me heeft gevraagd om meer naar mijn lichaam te luisteren ben ik voor mijzelf bij gaan houden wat de effecten waren van bijvoorbeeld als ik rust nam of juist niet. Ik vond het proces van de veranderingen in mijn lichaam en mijzelf zo boeiend, dat ik mezelf omschoolde naar professioneel lichaamstherapeut en cyclus coach. Het mooie van het combineren van lichaamsgerichte therapie en cyclus coaching, is dat ik nu in staat ben om vrouwen optimaal te begeleiden naar een natuurlijke menstruatiecyclus. Enerzijds door vrouwen te coachen/begeleiden met alle kennis vanuit medische oogpunt en door eigen ervaringen. En anderzijds door vrouwen te leren om weer volledig in contact te komen staan met hun eigen lichaam, zodat zij veel eerder voelen waar hun gezonde grenzen liggen. Dit heeft als voordeel dat vrouwen beter weten wat hun behoeftes zijn en in staat zijn om gedurende de hele maand optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen cyclusgeheimen. Naast deze werkzaamheden deel ik mijn kennis graag tijdens gastcolleges, workshops, blog artikelen en natuurlijk in boekvorm.
Reactie plaatsen